2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Filmas: "Karalienės sesuo" / "The Other Boleyn Girl"



Sveiki visi,

Filmas „Karalienės sesuo“ (The Other Boleyn Gril) (2008 m.) sulaukė nemažo susidomėjimo Lietuvoje kaip ir tuo pačiu pavadinimu išverstas romanas. Iš pirmo žvilgsnio – tai dar viena istorinė kostiuminė drama, kuri pasakoja apie elito ir valdančiųjų dramas, tokių mes esame matę aibes. „Karalienės sesuo“ man pasirodė puiki partija filmams su Cate Blanchett, kuri suvaidino „Elžbieta“ (1998) ir „Elžbieta. Aukso amžius“ (2007) – tai pasakojimas apie šios didingos karalienės priešistorę, kitaip sakant, apie jos tėvelius ir ypatingai painią seserų Boleyn santykius su tuometiniu Anglijos karaliumi, kuris niekaip negalėjo susilaukti palikuonio...

Istorinė medžiaga išties įdomi, intriguojanti ir nenuobodi – pasirodo Viduramžiuose žmonės dar gyveno pakankamai įdomų gyvenimą – sesuo išduoda sesę, karalius niekaip nesupranta, kurią sesę myli ir leidžia vystytis keistam meilės ir simpatijų trikampiui, o tame tarpe gimsta vaikai – dažniausiai negyvi. Sunku patikėti, jog Elžbietos pradžia tokia sudėtinga ir paini... Kostiumams ir filmo turiniui neturiu jokių priekaištų, nors daugelis skundėsi, kad lyginant su knyga, filmas pasirodė sutelktas ne ten, kur reikia, to patvirtinti negaliu, nes romano neskaičiau. Pagrindiniai personažai patikėti toli gražu ne „piemenims“, bet talentingiems ir garsiems aktoriams – Eric Bana, Natalie Portman ir Scarlett Johansson, kurie savo darbą kaip darė, taip ir padarė, lyg ir didelių priekaištų neturiu, bet ir negaliu pasakyti, kad aktoriai sukūrė stulbinamus vaidmenis savo karjeroje. Galima tik svarstyti ir žarstyti simpatijas Natalie arba Scarlett, tačiau šios aktorės šiame amplua pasirodė beveik lygiavertės.

Žinote, šis filmas kaip koks skonio reikalas, manęs jis asmeniškai nesužavėjo, pastatymo ir realizacijos lygiu jis man pasirodė kaip kostiuminė ir istorinė drama vidutinio lygio, panaši į daugelį matytų filmų. Jis gal nėra toks įtikinamas kaip „Hercogienė“, gal nėra toks spalvingas ir žaižaruojantis kaip „Marija Antuanetė“ – tiesą sakant, nė pats nesupratau, koks jis yra, kažko lyg ir stigo, tačiau sunku įvardyti, viskas slypi režisūroje ir pastatyme – aktoriai, siužetas čia lyg ir nekalti. Man asmeniškai filmas susižiūrėjo labai lengvai, niekas beveik nenustebino ir niekas viduje nesudrebėjo, netgi karalienės nukirsdinimo sceną „suvartojau“ kaip bejausmis sadistas. Gal ir trūko to gilumo, jaudulio, dramos, kuri galėjo režisūrine prasme atsiverti, pasirenkant visai kitus sprendimus.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 50/100
IMDb: 6.7



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą