2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Filmas: "Jaunasis Adamas" / "Young Adam"



Sveiki visi,

„Tikrų pojūčių“ režisierius David Mackenzie sukuria dramą „Jaunasis Adamas“ (Young Adam) (2003 m.), kurioje pasirodo pirmo ryškumo žvaigždės Ewan McGregor, Tilda Swinton bei Peter Mullan. Keistas, šaltas ir įtraukiantis paslaptingumu filmas, leidžia pasinerti į barža keliaujančios šeimos intrigas. Filmas savo laiku britų akademijos apdovanojimuose buvo išrinktas geriausiu metų filmu, o tai jau šį tą pasako apie šią juostą. Man asmeniškai, ši drama pasirodė smarkiai erotizuota, dar niekur tiek nemačiau nuogų Ewan McGregor ir Tildos Swinton, kurie kas penkiolika minučių skuba pasimylėti, kol negrįžo vyras. Aišku, būtent neištikimybės niuansai mane labiausiai ir patraukė šiame filme, aktoriai buvo stulbinami, tačiau kur kas silpnesnė pasirodė kriminalinė linija – viskas per daug nuspėjama ir paprasta, kažkodėl šioje scenarijaus vietoje idėjų ir intrigos ypatingai pastokota, bent jau mano akimis.

Žinoma, erotinė drama turi ir savų simbolikos niuansų, nes nė vienas personažas nesivadina Adamu (Adomu), tai tikriausiai reiktų sieti su Adomo iš rojaus nuodėme, kurią užsitraukia personažas Džo, pasinerdamas į intriganto ir žmogžudystės pasaulį, užsitraukia kaltės ir praeities vizijų persekiojimų rimbą, tačiau tikrosios meilės, išskyrus seksualinį prieraišumą ir pasitenkinimą, nepatiria. 

Filmas man patiko dėl idealaus aktorinio kolektyvo, tačiau visgi juosta nėra kažkuo labai ypatinga kaip kūrinys, nors yra tikrai nemažai scenų, kurios estetiškai labai gražiai sužydi, tačiau man kažko trūko, lyg dar vieno žiupsnelio druskos į sriubuos puodą, labai nuliūdino neefektinga ir beveik palaida atomazga, neaišku, kas nutiko moteriai iš baržos, o ir personažas neatsiskleidė taip, kaip norėjosi. Sakyčiau filmo efektingą pradžią ir vidurį sužlugdė pristokota kulminacija ir pabaiga. Taip ir likau nukarusiomis lūpomis, bandydamas suvokti visą personažo distanciją ir supratau, kad jis manęs netenkino taip, kaip norėčiau. O šiaip filmas gražus, niūrus, šaltokas aistroje ir kaltėje – tuo ir gražus. Nesigailiu pamatęs.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 67/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą