2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Filmas: "Ištrūkęs Džango" / "Django Unchained



Sveiki visi,

Naujausias Quentin Tarantino filmas „Ištrūkęs Džango“ (Django Unchained) (2012 m.) jau greitai atžygiuos į Lietuvos kino teatrus ir visi sulaukę kvapą, tikrieji Tarantino gerbėjai, laukia nesulaukia, kada galės pasižiūrėti naujausio režisieriaus darbo. O aš jau mačiau ir noriu pasidalyti šviežiausiai įspūdžiai. Taigi, šįkart Q. Tarantino pasirenka į visai kitą istorijos etapą ir žanrą – vesternas, Pilietinio karo išvakarės. Kaip visada turtingas siužetas ir jo grakštus ir tik Tarantinui būdingas lėbavimas, kuris nori nenori, kokį jo darbą bežiūrėsi, prikausto prie ekrano. Apskritai galiu pasakyti, kad Tarantino kino karjeroje blogų filmų nerasi, rasi tik tuos, kurie tave sužavėjo ir tuos, kurie yra labai geri. „Ištrūkęs Džango“ man pasirodė iš tų, kurie yra labai geri, gal neprilygo „Nužudyti Bilą“ epopėjai bei „Negarbingiems šunsnukiams“, tačiau žiūrėti buvo verta!

Kiek save pamenu, labai nemėgstu vesternų – kažkoks absurdiškas laiko gaišimas, kuris ne mano galvai ir ne mano sielai. Bet kai sužinojau, kad „Ištrūkęs Džango“ bus vesterno pavidalo, supratau, jog tai bus geriausias mano matytas vesternas – tą dabar ir galiu patvirtinti. Filmas kaip kada dėl savo juodojo humoro priminė „Laukiniai laukiniai vakarai“ bei „Desperado“ filmų samplaiką. Kas jau kas, bet beveik tris valandas žiūrėti „Ištrūkusį Džango“ tikrai nėra nuobodu, čia veiksmas veja veiksmą, puikus scenarijus, už jį režisierius visai neseniai gavo „Auksinį gaublį“ ir yra nominuotas „Oskarams“, puikios, įtraukiančios scenos, kuriose intrigos, įtampos, keisto kirbėjimo atrasite su kaupu. Ir visgi, šis filmas man nepasirodė stipriausias Tarantino darbas ir viliuosi, kad 2014 metais ketinama pristatyti „Nužudyti Bilą 3“ dalis, bus kur kas geresnė, juolab, kad šiai daliai režisierius specialiai ruošėsi net dešimtmetį, tuo pačiu specialiai duodamas ir aktorei Umai Thurman išsiilsėti nuo Bilo. Kino kritikai šią juostą įvertino geriau, nei priešpaskutinį jo darbą „Negarbingi šunsnukiai“, kuriame man labiau patiko istorinis laikotarpis ir scenarijaus daugiasluoksniškumas, o „Ištrūkęs Džango“ pasirodė labiau vienkryptis, nesuskaldytas skyriais ir dalimis, ką apskritai taip mėgsta Tarantino, pvz. „Nužudytį Bilą“ dalyse, „Bulvarinis skaitalas“ ir t.t.

Be jokios abejonės, galiu pasakyti, kad pamatyti yra ko, tik didesnių ir perdėtų reikalavimų nesiūlau kelti. Čia vėl sutiksite režisieriaus numylėtus aktorius Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, pastarajam ir vėl reiškiu dideles simpatijas, nors „Negarbingi šunsnukiai“ jam tiko vaidmuo geriau, čia pat Tarantino filme pakankamai stipriai debiutuoja Leonardo DiCaprio, tačiau totaliai stipriu irgi negalėčiau įvardinti. Apskritai visi aktoriai vaidino gerai, TIK PAKANKAMAI įtikinamai, bet mano akimis, FANTASTIŠKAI GENIALIŲ vaidmenų visgi šioje juostoje nebuvo sukurta. Bet kokiu atveju, filmas turėtų tikti ir patikti.


Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis 81/100
IMDb: 8.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą