2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Filmas: "Absoliutus blogis: Atpildas" / "Resident Evil: Retribution"



Sveiki visi,

Visada turiu pažiūrėti ką nors ir komercinio, taip šįkart nutiko su „Absoliutaus blogio“ epopėja ir penktąja tirados dalimi „Absoliutus blogis: Atpildas“ (2012 m.). Žinote, labiausiai nuliūdau filmo pabaigoje, kai filmas ėjo į pabaigą ir maniau, kad pagaliau penktoji dalis užbaigs šį serialą, tačiau kūrėjai nusprendė dar pavilkinti ir vienu dešimtmečiu neapsiriboti ir kurti šeštąją dalį – duok Dieve, kad būtų paskutinė, nes bus kaip su „Pjūklo“ dalimis. Kiekvieną kartą vis prasčiau ir prasčiau vertinu „Absoliutaus blogio“ dalį ir kaskart vis pasižiūriu, tikėdamasis, kad viskas tuo ir pasibaigs, juolab kad žavioji Milla Jovovich mane vilioja kaip gėlės žiedas bitę.

Atpildas... Bet taip nelabai ir supratau, už ką tas atpildas, nes nebuvo sunaikinta nei „Raudonoji karalienė“, nei tikrasis blogis, kuris susibūrė tik didžiulėje aikštėje ir tuo filmas pasibaigė. Tiesą sakant, filmas pasirodė bukas, sausas, idėjų pritrūko ir tiesiog šviesmečiais nutolo nuo pirmosios dalies, kuria galėjo kuo ramiausiai ir užsibaigti šis projektas. Ši dalis, kaip ir daugelis pastebėjo, labiau priminė kompiuterinį žaidimą, su įvairiais planais, kambariais, kuriuos reikia pereiti po ledu, jūroje, įsikūrusioje būstinėje. Skirtumas tik toks, kad kompiuterinį žaidimą valdai ne tu, o filmą tiesiog stebi, lyg jį žaistu šalia sėdintis draugas. Daug kompiuterinės grafikos, užmačios didelės – pasaulio miesto atspindžiai kambariuose, atgaivinami jau nudaigoti mutantai ankstesnėse dalyse ir misija, kurią reikia įvykdyti. Nuobodu! Tie, kurie nematė pirmųjų serijų, iš pradžioje pateiktos „špergalkės“ vis tiek nesuprastų, kodėl čia dabar visi taip laksto, kas čia vyksta... (Tiesą sakant, be pirmosios dalies aš irgi neprisimenu, kas vyko ankstesnėse dalyse, nors ir žiūrėjau, bet niekas neišliko.) Originalumu filmas nepasižymi ir tikriausiai jis patiks tik vaizdo efektų mėgėjams, žaidimų maniakams, gal dar kovinių filmų fanams, tiesa, kai kurios kovų scenos, paspalvintos kompiuteriu, atrodė išties labai estetiškos, lyg Milla šoktų kokį aistringą šokį, tačiau iš turinio nieko nebeliko...

Nenusivyliau, nes žinojau, ko tikėtis. Žinoma, kad nepatiko, tiesiog net pats nesuprantu, kam žiūrėjau ir kodėl nenutraukiau seanso. Daug dalykų filme erzino, įtampos nepajutau, originalumo stoka pribloškė... Tiesiog filmas nei į tvorą, nei į mietą.

Mano įvertinimas: 3/10
Kritikų vidurkis: 39/100
IMDb: 5.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą