2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Filmas: "18 patiekalų" / "18 Comidas"



Sveiki visi,

Nepaliauju stebėtis ispanų kinu ir paskutiniu metu vis labiau ir labiau man patinkančiu ispanų aktoriumi Luis Tosar, kuris įvairiuose apdovanojimuose yra ne kartą pelnęs geriausio aktoriaus vardą. Šįkart ispanų kinas mane nunešė į „18 patiekalų“ (18 Comidas) (2010 m.). Iš pradžių pasirodė ši komedijinė drama „skystoka“ – daug įvairių smulkių siužetų vitražas, taip galėtume jį pavadinti. O iš tikrųjų filmas kažkuo panašus į „Kava ir cigaretės (2003), tačiau čia emocijos ir pokalbiai, įvykiai visai kitokie, jie vieni su kitu vienaip ar kitaip surišti.

Filmo siužetas apima vieną dieną ir dažniausiai sukasi arba virtuvėje, arba prie valgomojo stalo, o tose scenose įvyksta pačių įvairiausių nutikimų, gaminant pusryčius, pietus ir vakarienę, kartu sulimpa nauji gyvenimai, sudūžta senieji. Bendra jausena man filmas pasirodė pakankamai subtilus, jaukus ir įdomus, kuris tiks šaltą žiemos vakarą praskaidrinti su ispaniško gymio aktoriais bei skaniais patiekalais. Ne patiekalai čia svarbiausia, bet likimai, kurie neretai sprendžiasi kažko laukiant ateinant į svečius, gaminant ir valgant kartu namuose ar restorane. Maistas ir mes, žmonės, – toks netikėtas derinys, juk čia praleidžiame daug laisvalaikio... Įdomi ir paprasta idėja išaugo į dramą, kurią siūlyčiau pasižiūrėti ir moterims, ir vyrams, manau, kad maloniai nustebsite, jei pagausite save patį, sprendžiant svarbius gyvenimo klausimus kur nors virtuvėje ar restorane, bare. 

Gal filmas nėra kažkuo labai išskirtinis ir toli gražu iki šedevro, kurį būtina pamatyti savo gyvenime, bet filmo slaptas koziris – ispaniškas jaukumas perspjauna daugelį vidutinių amerikiečių dramų. Tiesiog siūlau pasižiūrėti.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą