2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Priimtas 2013 metų Lietuvos valstybės ir savivaldybių biudžetas



Sveiki,

Na, visai netikėtai teko girdėti per Lietuvos radiją tiesioginę transliaciją iš Seimo, kuriame buvo svarstomas, o po to galiausiai ir priimtas 2013 Lietuvos biudžetas t.y. kaip mes gyvensime ateinančiais metais. Aišku, Viktoro 1509 litų minimumas, kaip ir buvo galima tikėtis,  nebuvo priimtas, užtat padidintas iki juokingos 1000 litų sumos ir šitaip vėl pasityčiojama iš paprasto žmogelio. Ir galiu tik pritarti ekonomistei Aušrai Maldeikienei, kad tarp uždarbio ir pašalpos yra toks mažas skirtumas, kad sveiko proto žmogus nedirbs.

Tai 16 – oji vyriausybė, kuri imasi šio atsakingo reikalo, taip pat truputį pliekėsi, nes vieni buvo prieš šį sudarytą biudžetą, o kiti taip. Gaila, kad nebeleido pasisakyti E. Masiuliui, tačiau gal ir pritarčiau Andriaus Kubiliaus žodžiams, kad reikėjo šį biudžetą priimti, nors teko pastebėti eilinius Kubiliaus žodžius, gal tiksliai neatkartosiu, bet per jo kadencijos ketverius metus girdėjau ne kartą: „tai jūs sugriovėte, o mes ketverius metus taisėme jūsų klaidas.“ Hitu tapęs pasakymas, todėl nenuostabu, kad jo kita frazė apie šildymo perspektyvas pavasarį bus išrinkta metų fraze. O šiaip esu pakankamai palaikantis konservatorius, todėl pritariu Kubiliui, kad biudžetą, kurį iš esmės sudarė 15 – oji vyriausybė ir 16 – oji dar nespėjo sugadinti, būtų priimta. Tiesą sakant, nelabai supratau (gal neįsiklausiau), kodėl šis biudžetas neturėtų būti priimtas. Žinoma, kad seimūnai neišpildys visų rinkiminių pažadų ir lūkesčių, šie žmonės, kurie norėjo gero, jie buvo prieš šį biudžetą, tačiau mes juk žinome, koks „didelis“ nuošimtis pažadų būna įgyvendinama. Pensijų reforma, kuri kainavo daugiau nei 40 milijonų tikriausiai ir minimalios algos kėlimas yra bene pačios ryškiausios naujovės, deja, pažiūrėjus į rinkiminius pažadus, tenka papūsti lūpytes, nes kol kas dar metelius su tokiu biudžetu neturėsime itin gero gyvenimo... Iš esmės pritariu šiam biudžetui, nes laukimas ir delsimas gali atnešti dar didesnius nuostolius mums, paprastiems svieto gyventojams.

Dabar laukiame vieno įdomiausio dalyko – ar bus galima liesti tris darbo partijos narius, kaltinamais nešvariais rinkimais, įskaitant ir mano mylimą Viktoriuką. Mano supratimu Seimas turėtų nubalsuoti taip, kad nusikaltėliai, arba Nusikalstomo Susivienijimo partija neturėtų būti viešai toleruojama ir neliečiama.

Beje, jūs ištisus du mėnesius čia balsavote: Ar esate patenkinti šio Seimo rinkimo rezultatais. Šis balsavimas jau baigėsi. Rezultatai: balsavo 286 šios svetainės lankytojų, iš jų pasisakė, kad yra nepatenkinti 186 (65 prc.), kad yra patenkinti 35 (12 prc.) ir 65 (22 prc.), liaudiškai sakant, nusišikti ir pasitapšnoti.

Taigi, cirkas tęsiasi.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą