2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Madonna "La Isla Bonita"



Sveiki visi,

Jeigu atvirai, nesu Madonos nei koks fanas, nei gerbėjas, tačiau pripažįstu, kad ši persona savu metu ir laiku padarė neįtikėtinus dalykus ir buvo pop karalienė šalia M. Jacksono, šiuo metu atlikėja jau nugyveno geriausius laikus ir kažką „į temą“ sukuria, pravažiuoja be didesnių skandalų su turais per pasaulį ir kažkur lieka užnugaryje tarp jaunesnių atlikėjų. Ir išties iš naujesnių jos albumų nesulaukiau nė vienos dainos, kurios šiaip klausyčiausi savo malonumui ir apskritai klausyčiausi ir kartais toks įspūdis, kad žmonės eina į jos koncertą dėl reginio ir senų nemirtingų jos šlagerių. Taigi Madonos dainos man ir patinka iš jos ankstesniųjų epochų.

Albumas „True Blue“, kurio legendinį viršelį jūs ir matote, pasirodė 1986 metais liepos 30 dieną ir tapo vienu sėkmingiausiu albumu Madonos karjeroje. Jame buvo vos 9 dainos, iš kurių net penkios tapo legendinėmis: „True Blue“, „Papa Don‘t Preach“, „Live to Tell“, „Open Your Heart“ ir penktasis singlas „La Isla Bonita“. Albumas buvo toks sėkmingas, kad daugelyje šalių tiesiog savu laiku buvo plieninis numeris 1! Po septynis kartus platininis – D. Britanijoje, Jungtinėse valstijose, Olandijoje, deimantinis Prancūzijoje, auksinis Brazilijoje ir daugelyje šalių tiesiog platininis ir perleistas į rinką ne kartą, o jos visi penki singlai sulaukė neregėtos sėkmės ir buvo visi iki vieno sidabriniai, o „Papa Don‘t Preach“ netgi auksinis. Albumas buvo labai palankiai sutiktas muzikos kritikų, kurie negailėjo tuokart Madonai liaupsių. „True Blue“ buvo toks sėkmingas, kad jis tapo geriausiai parduodamu metų albumu – 25 milijonai kopijų! 

Viena mėgstamiausių apskritai Madonos dainų iš vaikystės atėjusi „La Isla Bonita“ (Graži sala), tikriausiai yra vienas iš prezentacinių singlų Madonos karjeroje, išsiskiriantis savo Lotynų Amerikos ritmais ir iki šiol mėgiamas kūrinys klausytojų ir ne kartą įvairiais šiuolaikiniais ritmais perleistas pačios atlikėjos. Keista, jog šis šlageris išleistas tik kaip penktasis singlas, vėliau jis įeis į istoriją. Niekas tikriausiai nežino, bet ši daina pirmiausia buvo pasiūlyta Michael Jackson‘ui, tačiau buvo nutarta, kad ši daina labiau tiks smarkiai tuomet išpopuliarėjusiai Madonai. Pasiklausykime šio kūrinio ir pasižiūrėkime vaizdo klipą:


Gyvai atliekama sumoderninta versija:



Prancūzų atlikėja Alizee 2008 metais šią dainą įrašė savaip ir įtraukė į savo albumą:



Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. bent man dar Glee versija labai graži (atlikėjos balsas labai gražus).

    AtsakytiPanaikinti