2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Musulmonų logika ir teisingumas arba Tinkis Vinkis mergina



Sveiki,

Nesiliauju „žavėtis“ musulmonais – islamistais. Tiesą sakant, nežinau, kuo jie skiriasi vienas nuo kito, nes man atrodo, kad tai vienas ir tas pats. Nesiliauju „žavėtis“ jų mokėjimu manipuliuoti savo religijos šventraščiais, ypač Koranu. Vyriškojo prado dominavimas ir spekuliacijos tekstais būna tokio lygio, kaip pas mus eretikų ir Tamsiųjų Viduramžių laikais. Nesakau, tikrai yra žmonių, kurie teisingai priima savo Alacho žodį, juo tiki ir gerbia vieni kitus, tačiau fanatizmas, kuris yra beprotiškai tamsus, kartais mane stebina. Štai prieš savaitę perskaičiau straipsnį apie Artimuosiuose Rytuose išžagintą moterį, kurią išdarkė, o vėliau priedu ją apkaltino paleistuvyste – tie patys niekintojai ir nuteisė. Logikos nulis. 

Jau nešneku apie teisingumą ir lygybę, nes ji – tik teletabių šalyje, kai net Tinkiui Vinkiui leido Lialės balerinos sijoną apsimauti ir nešiotis raudoną odinę (sakytum fetišistinę) rankinę ir tai sukėlė pasaulinio lygio isteriją. Taip, būna dar žiauriau – vieši akmenimis užmėtymai, kalėjimo žaginimai, kai moterims į genitalijas kišamos žiurkės, o homoseksualams vyrams super klijais užklijuojamos išangės ir duodami stiprūs viduriavimą keliantys prieparatai... Pasaulis toks didelis ir įvairus, o jame keliamas skausmas iš prietaras grįstų tekstų kartais atrodo sveiku protu nepateisinamas. 





Suprantu, kad sunkoka žiūrėti iš „demokratiškos“ šalies į religijos fanatikus. Kas žino, gal mes jiems atrodome lygiai tokie pat truputį nesveiki. Galbūt. Bet žinote, šuo kariamas pripranta ir nežino pasaulio be virvės, kaip ir jie nežino laisvojo pasaulio ir savo prigimties. Bandau įžiūrėti visame tame prasmę ir atrodo, kad kartais pavyksta lyg ir paaiškinti sielos lygyje, tačiau mes juk daugiau linkę vadovautis protu. Bet ne, proto lygyje nesuvokiu – per daug antžmogiška. 

Daugelis tikrų krikščionių, tame tarpe ir kunigų pavydi religingumo Rytų kraštams. Mano galva, tai valdžios ir smegenų plovimo Olimpiada, bet kartu ir žmonių, ir kultūros pasirinkimas, gaila, kad ten rinktis negalima, jau gimei taip, kaip yra šalyje. Aš nepavydžiu jų religingumo, nes jame pasigendu pagrindinio elemento – paties tikėjimo. Religija – prietarai, kuriais kai kas valdo publiką. Pasiklausykime gražios dainos ir nusiplaukime prietarus:



Jūsų Maištinga Siela



1 komentaras:

  1. Labai protingos mintys. Pritariu. Tik man vis dėlto gaila, kad dėl dalies idiotų, kurie dengdamiesi religija kenkia kitiems, nukenčia geri, niekuo dėti musulmonai, kurie su ta visa šūdmalyste neturi nieko bendro. Pamenu ankščiau ir pats buvai parašęs įrašą apie filmą "My name is Khan", kur kaip tik viena iš pagrindinių problemų yra, jog dėl įvairių teroro aktų, iškrypusių nusikaltimų aukomis tampa ir paprasti, dori žmonės. Tai čia gal ir kitų titatikių problema, jeigu mano, jog islamas tai terorizmo sinonimas... būtų smagu tikėti, kad tokių puspročių apie kuriuos čia rašei yra tik labai maža mažuma iš tų visų milinonų ;/

    AtsakytiPanaikinti