2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Filmas: "Drama" / "Drama"



Sveiki,

Šįkart mane kinas visai netikėtai nukėlė į Čilę ir pažiūrėjau filmą „Drama“ (2010 m.). Išties pamaniau, kad filmas bus apie poligaminius santykius, tačiau apsigavau per visą pilvą. Iš esmės filmas man priminė visą virtinę nuostabiausių filmų, tačiau, mano akimis, nė vienam iš jos neprilygo; „Svajotojai“, „Maištingoji Ana“, „Cafe de Flor“ ir t.t. Tai nepriklausomas filmas, skleidžiantis ne tik liberales seksualines idėjas, bet ir savo jaunatviškai drąsias identiteto paieškas.

Šiaip filmas ganėtinai chaotiškas, sujauktas. Čia vystosi trys pagrindinės linijos: realybė, teatras, į kurį studentai atsineša savo realybėje nugyventą dieną ir perteikia svarbiausius įvykius bei vieno iš personažo vaikystės trauma, kada jo motina po spektaklio „Romeo ir Džiuljeta“ ima ir pabėga su meilužiu – visos linijos daugiau ar mažiau atsikartoja viena kitoje, tą stengiasi daryti herojai sąmoningai, kad suvoktu, kas iš tikrųjų jie yra. Tai tokia sudėtinga dėlionė, kuri atskleidžia sąmonės, pasąmonės, psichologinius, seksualinius užkambarius, perteikia juos keistomis, įmantriomis, pakankamai teatrališkomis formomis ir manieromis. Tokį filmą reikia nusiteikti žiūrėti ne kaip į produktą, bet kaip į meną ir, sakyčiau, pakankamai futuristinį su nemažais užmojais, bet šiek tiek pasigedau pačios plėtotės, „nusivažiuota“ per daug į teatrą, į siurrealistinius niuansus, tad pasigedau kažkokio tvirtesnio stuburo. Žinoma, filmas būtų bet kaip iškoliotas, jeigu jis pasiektų Forum Cinemo teatrus ir patirtų didžiulį pravalą, nes jį vertinti, sakyčiau, reikia pakankamai asmenybės liberalumo ir ne dėl seksualinių flirtų, kurių apstu filme, bet kiek dėl abejotinų kai kurių personažo veiksmų, kurie sunkiai apčiuopiami logiškai, tad sakau, kad filmas vaizduoja savotišką psichologinį flirtą magistralėje „realizmas – siurrealizmas“.

Filmas sukėlė šiokių tokių pamąstymų, net savimi stebiuosi, kadangi dažniausiai tokio tipažo filmai labai patinka ir sudrebina mano pasaulėlį, tačiau šįkart filmas pasirodė sausokas ir mažai kuo jaudino.

Mano įvertinimas: 7/10
IMDb: 5.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą