2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Filmas: "Trys" / "Drei" / "Three" / "3"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Trys“ (3 / Three / Drei) (2010). Taigi šįkart keliaujame į vokišką kiną ir pasižiūrime draminę komediją labai jau „originaliu“ pavadinimu „Trys“. Šį filmą pažiūrėjau paragintas vieno pažįstamo, sakau, surizikuosiu ir pažiūrėsiu, juolab kad sudomino pats faktas, jog filmas apie poligaminius santykius, o man, besidominčiam žmogaus seksualumo vaizdavimu kine – na, suprantate, negalėjau praleisti. 

Tiesą sakant filmas daugiau man pasirodė komedija, kažkaip visa problematika pateikta ir išvysta taip, lyg pačios problematikos nė nebūta. Aišku, komedija yra komedija, ji turi linksminti, bet galvoju, jei šio filmo siužetą perkelti į dramos žanrą ir su „kieta“ režisūra, manau, būtų galima sukalti tikrai vykusį ir stiprų filmą. Na, o dabar filmas skirtas pusiau pramogai, kuris švelniai pasakoja beveik neįmanomą dalyką – didžiuliame Berlyne sutuoktiniai susitikinėja atskirai su tuo pačiu biseksualiu vyru, kol galiausiai paaiškėja finalinėje kulminacijos scenoje, kad jie trise myli vieni kitus. Kokia tikimybė, kad gyvenime taip gali nutikti? Man asmeniškai pasirodė, kad tie vaizduojami santykiai yra per banalūs, sprendimai per banalūs, siužetas banalokas, nors ir gražiai nufilmuotą, savi ir nematyti aktoriai taip pat savotiškai simpatiški, o ir tema visada intriguos smalsų žiūrovą. Tad tenka filmą vertinti komedijos lygyje, nors taip norėtųsi, kad būtų kitaip...

Kad vokiečiai nėra puritonai ir jiems seksualinis gyvenimas yra atviras, manau, tą žino visa Europa. Deja, filmas taip ir nesulaukė didesnio susidomėjimo nei iš žiūrovų, nei iš kritikos pusės, nors šiek tiek keista, kad režisierius Tom Tykwer, kuris sukūrė tokias visų pripažintas juostas kaip „Bėk, Lola, bėk“, „Kvepalai: vieno žudiko istorija“, „Paryžiau, aš tave myliu“ ir kitus, ryžosi taip smarkiai rizikuoti ir kurti seksualumą propaguojančią juostą komedijos žanre. Kad ir kaip ten bebūtų, filmas manęs asmeniškai nesužavėjo, tačiau praleidau neblogas valandas kikendamas ir sekdamas trijų vidutinio amžiaus žmonių seksualinio gyvenimo persipynimo mozaiką. Manau, daugeliui filmas vis tiek turėtų patikti.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą