2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Filmas: "Laukinis Bilas" / "Wild Bill"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti britų kino juostą „Laukinis Bilas“ (Wild Bill) (2011 m.). Vien pažiūrėjęs į šį geltoną ir kovingai nusiteikusią kino afišą, nebūčiau niekaip žiūrėjęs šio filmo – per daug atrodo agresyviai ir primena visokius gatvinius – kovinius išsišokėlius, tačiau neapsirikite – plakatas pakankamai apgaulingas. Žinote, va, šis filmas man patiko, nors nepasakyčiau, kad labai jau išskirtinis kino industrijoje filmas, tačiau pakankamai neprasta juosta naujų filmų rinkoje. 

Pakankamai įdomus ir įtaigus siužetas – liktinai paleistas tėvas grįžta po 8 metų į namus ir randa paauglį sūnų besirūpinantį jaunėliu, pastarasis įsipainioja į vietinius kriminalus. Vyrukas paleistas liktinai, o tai reiškia, jei jis įsivels nors į menkiausią kriminalą, jis grįš į kalėjimą... Stebėdamas sūnaitėlius, jis pamažu bando vėl susigrąžinti šeimą, tačiau tenka juos apginti nuo vietinių narkotikų prekeivių... Pati mintis pakankamai holivudiška – parodyti šeimos vertybių svarbą ir pasiaukojimą. Gražu, pakankamai jausminga – sunkaus gyvenimo terpėje mezgasi tikrosios žmogiškumo užuomazgos. Įtikinama aktorių vaidyba, pakankamai stipri režisūra, neblogas emocinis užtaisas, sakytum, kad filmui daugiau nieko ir nereikia. Pasigedau nebent dar truputį originalumo, tačiau visai neblogai priimu filmo užmanytą idėją ir jauseną. Man asmeniškai tiko ir patiko, buvo pakankamai įtempta, išlaikytas susidomėjimas šeimos tragedija, Bilo personažu ir vaikais, pateiktas tamsus ir apniukęs Londonas, besiruošiantis Olimpinėms žaidynėms statybų įkarštyje...

Aišku, pabaiga, kuri buvo lyg ir dvejonėse, visgi pasibaigė tuo, kaip buvo nujausta dar tik filmo pradžioje, o gaila, galėjo ką nors kito sugalvoti... Bet tiek to. Žodžiu, neprastas filmas kiekvienam.

Įvertinimas: 8/10
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą