2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Filmas: "Tai nutiko Jemene" / "Salmon Fishing in the Yemen"


Sveiki visi,

Filmas „Tai nutiko Jemene“ (Salmon Fishing in the Jemen) (2011 m.) dar vienas britiškas kotletukas šiek tiek įdomesniam žiūrovui. Britiška romantinė drama, kuri iškart išsiskiria iš krūvos amerikietiškų romantinių dramų. Kuo ji išskirtinė? Gal ne tiek savo idėja ir realizacijos pobūdžiu – ji vis dar romantinė drama, bet savo siužetu ir atrastos meilės tam tikru nesubanalinimo lygiu. O ir britai nepašykštėjo dalį filmo iš tikrųjų nufilmuoti Jemene. Šiaip filmą kūrė švedų kilmės režisierius Lasse Hallsrom‘as, kuris jau yra sukūręs ir Oskarui nominuotų tokių darbų kaip „Mano šuniškas gyvenimas“ ar „Sidro namų tiesyklės“. 

Smagiai susižiūrėjo filmas, nesu nieko žiūrėjęs tokio apie žūklę. Idėja gan paprasta – tikėjimas yra neatsiejamas nuo žūklės, tai galiausiai supranta ir pagrindinis veikėjas Alfredas, kuriam tenka žūklauti ne tik upėje lašišas, bet ir realiame gyvenime – meilėje. Holivudinė utopinė idėja – neįmanomą padaryti įmanomu šiek tiek atrodo absurdiška lašišas veisti būtent Jemene, tačiau Don Kichotiškai žavi. Filmas nenuobodus, savotiškai žavus ir mielas. Jį labai papuošė tokie aktoriai kaip Ewan McGregor, Emily Blunt bei netikėtame amplua pamatyta Kristin Scott Thomas, kuri lyg „persidažiusi“ būtų po regėto „Mielas draugas“ vaidmens ir netgi beveik prilygo Meryl Streep filme „Ir velnias dėvi pradą“ – telefonais ir arogancija apsikarsčiusi kritiška darboholikė.

Nors ir erzino kai kurios romantinės klišės, nuotykinio pobūdžio per ryškios aliuzijos, bet turiu pripažinti, kad man šis filmas labai patiko. Patiko istorija, aktoriai, režisūra. Manau, kad filmas gal ir ne šedevras, bet pakankamai vykęs. Pats Ewan McGregor‘as spaudai prasitarė, kad jam sunkiai sekėsi filmavimo aikštelėje išlikti rimtam, nes už kadro su kolege Emily Blunt juokiasi iš visko, kas tik kruta ir prisijuokę taip, kad net tekdavo daryti pauzes tarp filmavimų ir atsikratyti juoko priepuolių. Tikriausiai tokį filmą iš tikrųjų turėjo kurti smagi kompanija.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 6.8



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą