2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Filmas: "Emilės Rouz egzorcizmas" / "The Exorcism of Emily Rose"


Sveiki,

Naktį negalėjau užmigti, tai nusprendžiau pažiūrėti ką nors iš klasikinio tipažo siaubo filmo ir grįžau pas Laura Linney ir jos darbą filme „Elimės Rouz egzorcizmas“ (The Exorcism of Emily Rose) (2005 m.). Taigi, filmus apie egzorcizmą esu matęs tiek, kad dabar visų ir neišvardinsiu, tai nusprendžiau dar ir šį pažiūrėti, juolab kad filmo aprašymas sudomino, jog filmas statytas šįkart ne pagal knygą ar ankstesnius buvusius prototipus, bet pagal realiai egzistavusią Emile Rouz, kuriai atliko egzorcizmą, po kurio mergina mirė, o kunigas buvo apkaltintas žmogžudyste. Šiurpu, kai pagalvoji, kad iš tikrųjų realiame gyvenime kažkas panašaus dėjosi...

Taigi filmas yra daugiau ar mažiau biografinio pobūdžio, įvilktas į tipinio siaubo filmo uniformą. Ar filmas įdomus? Taip, jis pakankamai patrauklus, įtraukiantis. Ar filmas geras ir vykęs? Drįsčiau pasiginčyti. Keistas sprendimas pasakojimą demonstruoti per teismo procesą. Tenka pripažinti, kad visgi teismo procesas, nors ir vietomis intriguoja, visgi tai užsitęsia per ilgai ir darosi vietomis ne tai, kad baisu, bet ir nuobodu. Kitą vertus, jei tai biografinio pobūdžio filmas, kažką labiau iškraipyti gal ir nereikėtų, tad visai suprantamas pasirinktas sprendimas.

Laura Linney, kuri atliko advokatės vaidmenį, atrodė užtikrinta, tačiau mažai kuo išsiskirianti iš gausių advokačių ir FTB pareigūnių. Man ji čia buvo panaši į Judie Foster iš „Avinėlių tylėjimo“, tokia tvirta, nieko nebijanti ir kartu turinti pasėtą abejonę. Taip, yra keletas scenų, per kurias nuėjo šiurpuliukai, bet nuolatinis tąsymasis tarp Emilės istorijos ir bylos man pasirodė nelabai pasiteisinęs dalykas. Žinau, kad po šio filmo vėl atgijo egzorcizmo banga ir netrukus pasirodė dar keletas filmų, kurių pavadinime dominuoja žodis egzorcizmas, kai kuriuos teko matyti ir galiu pasakyti, kad šiaip yra ir stipresnių filmų šia tematika.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 46/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą