2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Filmas: "Vairavimo pamokos" / "Driving Lessons"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Vairavimo pamokos“ (Driving Lessons) (2006 m.). Šįkart filmas nukelia mus į Britaniją ir vedžioja po Edinburgą ir mažo miestelio gatves ir likimus. Netikėto ir galbūt visai tikėto britiško humoro prisodrinta pasaldinta drama apie vaikinuko ir pagyvenusios moterytės gyvenimo džiaugsmus ir vargus. Kur aš tai mačiau? Ak, taip, filmas prancūzų „Neliečiamieji“ buvo kažkuo panašus – kažkas kažko nebegali, neįgali, kažkas kažkam padeda, įspiria į užpakalį ir išvelka į laimingo gyvenimo vėžias. Šiaip pati filmo idėja sena kaip visas pasaulis. Šiek tiek atgyventa, bet nepaisant to, kažkodėl vis tiek filmą gan smagiai sužiūrėjau, juolab, kad čia netikėtame amplua sutikau Laura Linney, „Hario Poterio“ tirados žvaigždutę Rupert Grint bei britų aktorę Julie Walters, pastaroji taip pat vaidinusi Poteriuose.

Šiaip puikūs aktoriai, smagu juos ir vėl pamatyti. Nepasakyčiau, kad filmas jau kažkoks smaragdas ir jį būtina pamatyti, ne, toli gražu ne – balansuojantis tarp savito pramoginio ir pusiau rimto filmo, manau, labai tiks vidutinio kino žiūrovų skoniui, kuriam patinka švelnesnis humoras, svarbus pasakojimo siužetas, kad būtų įdomus su pagraudenimais ir pasijuokimais. Nieko nesakau, kartais visai sveika tokius pažiūrėti, be to, man irgi visai patinka. 

Keistas, bet labai britiškas siužetas neleis jums nuobodžiauti. Tai dar vienas filmas, kuris kažkaip neigiamai parodo religingumo guzą. Toks jausmas, kad filmuose labai gerai „sudubasinti“ religinį auklėjimą, bet tiek to, tebūnie. Man tik labai jau toks nesimpatiškas pasirodė Ruperto Grinto kuriamas personažas. Suprantu, persisunkęs religinių kanonų, snobiškas, poetiškai melancholiškas, tačiau kažkoks keistas... Labai jau vienpusiškas, truputį statiškas, o senyvą atgyvenusią aktorę vaidinanti Julie Walters buvo kaip dinamitas, per daug teatrališka. Šiaip filme trūksta natūralumo, viskas kažkaip jau „sumesta“ ant nuotykinio žanro stogo.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 56/10
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą