2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Šios dienos daina: Bebe, Thalia, Aleska y Dinamera - A Quien Le Importa



Sveiki visi,

Jau seniai mano play list‘e sukosi kažkada Lietuvoje mirtinai populiarios meksikiečių muilo operų aktorės Thalia daina „A Quien Le Importa“ (O kam rūpi). Tiesa, pati Thalia jau daugiau nei dešimtmetį nebesifilmuoja jokioje muilo operoje ir ištekėjusi už muzikos įrašų magnato, patraukė muzikos keliais ir leidžia Lotyno Amerikos ritmo CD plokšteles, kurios gan populiarios įvairiose šalyse. „A Quien Le Importa“, kurią Thalia įrašė 2002 metais, tapo tikra šokių muzikos legenda, bet legenda ši daina tapo kur kas anksčiau, nei galėjau numanyti. Karta pas mane viešėjęs ispanas, kuriam parodžiau šią dainą, parodė pirštu ne ir payoutubinęs paleido šios dainos originalą. Pasirodo, daina „A Quien Le Importa“ yra daug senesnė ir sukurta ne Meksikoje, bet Ispanijoje, kažkada ispanų legendinių atlikėjų Aleska y Dinarama, pastarieji, kaip teigė ispanas, įnešė neregėto masto įtaką į Ispaniškos muzikos industriją.

1986 – aisiais Aleska y Dinarama pristatė šią dainą ir ji tapo tikru ispanišku nemirtingu šlageriu.

Neoficialiai šią dainą yra perdainavę daugelis žymių ispanakalbių atlikėjų, jų čia tikrai visų neišvardinsiu, pažymėsiu trik tris, kad pamatytumėt, kokiais skirtingais stiliais galima atlikti šią dainą.

Dainininkė Bebe, apie kurią savo saituke jau rašiau ne kartą, šią dainą atliko per vieną iš savo jungtinių koncertų. Daina atlikta pusiau tango ritme, čigoniška dvasia ir super seksualus, ilgesingas ir moteriškai pakimęs balsas. Pasiklausykit:


Dainininkė Thalia šią dainą pavertė maištinga ir siautulinga daina. Savo laiku ji prikėlę dainą iš užmaršties. Manau, daugeliui tikrai patiks:


Aleska y Dinarama šią dainą atlieka pop rock diapazone. Dėl savo žodžių, ji ilgai laikyta labai maištinga homoseksualų pasaulį reprezentuojanti daina, tačiau ją kažkada dainavo visa liaudis:


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą