2012 m. liepos 17 d., antradienis

Filmas: "Puikybė ir prietarai" / "Pride and Prejudice"



Sveikučiai,

Šįkart į rankas ilgai keliavo filmas „Puikybė ir prietarai“ (Pride and Prejudice) (2005 m.). Pernai kaip tik pamačiau panašaus sukirpimo filmą „Maištingoji Džeinė“ apie garsią anglų romanistę Džeinę Ostin, o šiemet pamačiau ir jos romano „Puikybė ir prietarai“ ekranizaciją. Išties, šis romanas jau ne kartą sulaukia ekranizacijos ir vis nepabostamas nei skaitytojų, nei žiūrovų. Aktorei britei Keira Knightley buvo patikėtas Elizabetės vaidmuo, už kurį aktorė pirmą kartą buvo nominuota „Oskarui“, tačiau tais metais nosį nušluostė Reese Witherspoon. Dėl Keiros buvo nesuklysta, ji savo darbą filme atliko gal ir ne super – duper, tačiau pakankamai gerai.

Žinot, su tomis kostiuminėmis – epochinėmis dramomis man šiek tiek būna keista, nors jų matęs tikrai nemažai, tačiau visi dialogai, žodžiai tiek šiame filme, tiek kituose man tokie porcelianiniai, dirbtini, teatrališki, kad juos sunku išjausti ir atskirti nuo tuometinės patetikos. Įsimylėjėlių kalbėsena XIX amžiaus viduryje, manieros ir t.t. – suprantu, viskas taip ir turi būti, tačiau kažkaip man visa tai visada sunkiai susivirškinama ir iki katarsio ir visiško pasimėgavimo trūksta. Šiaip filmas gal kiek stipresnis už „Maištingąją Džeinę“, tačiau visgi nepriaugo iki labai įdomios ekranizacijos. Gražu buvo žiūrėti į aktores, estetinį vaizdą ir tikrai filmas „aukščiau“ už vakar matytą „Mielas draugas“ (Bel Ami), tačiau, vat, manęs nepaveikė nors tu ką – gal jau visai tampu išlepintu nuo tokių žiūrėjimo maratonų? Gal reiktų nustoti filmus rintis pagal aktorius ir žiūrėti tik totaliai nekomercinį originalų kiną? Gal...

Šiaip manau, kad daugeliui puskomercinės filmų žiūrovų širdis ir vaizduotes šis filmas turėtų patenkinti, pasotinti. Tik klausimas – kas lieka po filmo? Ir kiek nešiosi jį atmintyje? Tada supranti, kad filmas didesnio įspūdžio taip ir nepadarė.

Dėl Keiros Knightley ir Jude Dench pridedu balą.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 82/100
IMDb: 7.8



Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Ich bin so stolz, selbstbewusst und voller Leben hier zu sein, um mein Zeugnis zu geben, ich kann einfach nicht glauben, dass mein Mann jetzt zu Hause ist und uns erzählt, wie leer er sich die ganze Zeit gefühlt hat, als er nicht da war. Er hat mich verlassen und mir nach der Scheidung starke Schmerzen zugefügt, wer hätte daran gedacht. All dieses Wunder geschah direkt nachdem ich Kontakt von Dr. Egwali bekam, für den er mir half, in meinem Ehehaus wieder zur Normalität zu kommen. Ich bin eine der glücklichsten Frauen der Welt, würde ich sagen, wir dachten, er wäre weg und würde nie wieder nach Hause kommen, bis ein Liebeszauber gesprochen wurde und die Dinge in zwei Tagen wieder normal waren, es war wirklich ein Wunder "Mein Mann bedeutet alles means an mich und meine Kinder. Ich weiß nicht, wie ich Ihnen meine tiefe Dankbarkeit ausdrücken soll, Herr Doktor. Ich kann es nur empfehlen, wenn Sie dringende Hilfe in irgendeiner Kategorie von Zaubersprüchen benötigen, da dies garantiert ist.
    E-Mail an /dregwalispellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti