2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Filmas: "Mistinė upė" / "Mystic River"



Sveiki visi,

Šįkart apie filmą, kuris irgi labai ilgai sukiojosi mano akiratyje – „Mistinė upė“ (Mystic River) (2003 m.). Clint Eastwood‘o režisavimais dar, kiek leidžia atmintis, nesu nė karto nusivylęs, visąlaik vis įdomus, intriguojantis, vis kitoks! Šįkart garsus aktorius ir režisierius stato filmą pagal romaną ir, regis, vėl jam pavyksta suintriguoti žiūrovą. Filme sutinkamas būrelis talentingų ir garsių aktorių – Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon – visi turėjo savitą koloritą, puikiai įkūnijo personažus.

Ką dar galima pasakyti apie šį filmą? Na, ne šedevras, tačiau ganėtinai savo žanro kategorijoje stiprus filmas, paveiktas įvairių filmo su kriminaliniais „implantais“ srovių. Kelios vietos buvo įtemptos, intriga taip pat išlaikyta, nors palikta žiūrovam spėlioti iš keletą galimų variantų. Jeigu apskritai, pati filmo šerdis, tikriausiai nekintanti nuo „caro maro“ laikų – kažkas kažką nužudė, kažkas surado kelis įtariamuosius ir bandoma išsiaiškinti, kuris iš jų kaltas. Man atrodo, šiuo atveju „Kaulų kolekcionierius“ man labiau patiko ir buvo išlaikyta išties stipri ir vientisa gija, o šiame filme rutuliojami atskiri trijų personažų asmeninio gyvenimo peripetijos. Negana to, struktūrą pasakojimo sudėtingėja, kai susiduria dar ir vaikystės bei šių dienų gijos – taigi, pasakojimas labai daug viską aprėpia, todėl įtampa tampa tokia šiek tiek „palaida“, tačiau vis tiek pakankamai aukštai išlaikyta.  

Filmas ne mistinis, neapsigaukite su apvadinimu – tai tik simbolika, kalėdinis žaisliukas. Iš tikro tai vienas nesibaigiantis detektyvas su ryškiu psichologiniu žaismu. Patiko pažiūrėti tiek malonumui, kaip pop kultūros žiūrovui, tiek kaip ir gurmanui.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 82/100
IMDb: 8.0




Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą