2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Filmas: "Erina Brokovich" / "Erin Brockovich"



Sveiki,

Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino filmą „Eirina Brokovič“ (Erin Brockovich) (2000 m.). Na, pradėsiu iškart nuo to, kad šis man labai patiko, net nesitikėjau, kad kriminalinis siužeto vingis gali būti toks gyvenimiškas, realus (filmas pagal tikrus faktus!) gali būti iš tikrųjų jaudinantis ir įdomus. Erina Brokovič – tai realiai gyvenime egzistuojantis žmogus, trijų vaikų motina, kuri įsidarbinusi advokatų kontoroje, netikėtai „užkabina“ aukso gyslą ir prisiteisia iš magnatinės galiūnės įmonės rekordinę Amerikos istorijoje kompensacijos sumą ir pati už tai gauna 2 milijonus atlygio. Nepaprastai man patiko Erina Brokovič ir įsimintinas Julios Roberts vaidmuo, už kurį ji iškovojo „Oskaro“ statulėlę.

Šiaip Julia Roberts vis pasipainiodavo mano filmų liūne, tačiau nepasakyčiau, kad ji man labai patiktų, taip matomai būdavo įdomi aktorė, tačiau kažkaip vis nenupirkdavo manęs, o Erina Brokovič buvo pavykęs šuolis aukščiau bambos – charizmatiška, netaktiška, stačiokiška, užjaučianti – toks keistas grubios ir kartu jautrios moters Brokovič personažas iš tikrųjų, manau, galėjo J. Roberts atnešti talentingos aktorės šlovę – matomai taip ir atsitiko. Puikiai šiame filme vaidino ir Albert Finney. Filme patiko, kad jis nėra visą laiką slegiantis, jame yra ir humoro prieskonių, kai kas buvo matomai tiesiog šabloniškai pagrąžinta – kaip ant taip čekio įteikimas Brokovič. Patiko ir motinos portretas – jis labai įtikinantis, patiko ir moters darboholikės įkūnijimas. Taip, mane išties jaudino ir norėjosi žiūrėti ir žiūrėti, mėgautis.

Apskritai esu biografinių dramų mėgėjas, tad „Erina Brokovič“ įrašau dar vieną į tą ilgą sąrašą, kuriame, tikriausiai nematyti galo. Bet taip ir gerai. Tegu geras kinas niekada nesibaigia.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 73/100
IMDb: 7.3 



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą