2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Filmas: "Dar vieneri metai" / "Another Year"



Sveiki visi,

Šiandien trumpai pakomentuosiu kino filmą „Dar vieneri metai“ (Another Year) (2010 m.), kuris buvo įtrauktas į Kanų kino festivalį, vėliau atkako į Lietuvoje rengiamą kasmetinį „Kino pavasario“ festivalį, o dar vėliau jį apsiėmė rodyti ir „Skalvija“. Na, išties man šis filmas patiko ir paliko gerą įspūdį tiek sukurti realūs charakteriai, realistinė atmosfera ir emocija. Šiek tiek įtartinai man pasirodė pagyvenusi pora, jų santykiai, kurie vis dar labai artimi, meilūs ir draugiški – man kažkaip viskas labai jau idiliškai atrodė, bet čia pat prisiplakėlė ir gyvenimo nesėkmių iškamuota moteris viską atsveria ir sukuria įdomią filmo atmosferą.

Filme išvysite visko – ir britiško humoro, ir skaudžių dalykų, o svarbiausia, kad filmas stokoja tos „nuotaikingos“ nuotykinio ir perdėto siužeto saldėsio, kurį siūlo kitos šeimyninės dramas. Viskas vyksta gana organiškai, aprėpiant visus metų laikus – pavasarį, vasarą, rudenį ir žiemą. Per tą dviejų valandų laiką nugyveni su herojais tuos metus ir pagalvoji, kad gyvenimas taip ir slenka – vieniems jis kaip laiminga rutina, kitiems – kaip nuolatinės laimės paieškos. Man patiko siužetas, idėja, aktoriai ir tai, kad filmas žvelgia į jau antrą gyvenimo pusę perlipusių žmonių gyvenimą, jų problemas, laukiant namuose beapsilankančių vaikų, patiems bandant kapstytis sode arba tiesiog geriant ir laukiant laimės už kampo. Nepretenzingo ir ramaus kino mėgėjai turėtų pasimėgauti šiuo kūriniu.

Šiaip kažkas nustebo, kad filmas pabaigoje nebepateikia gyvenimiškos staigmenos. Išties pabaiga nuspėjama, tačiau ta staigmena tyli, aiški ir numanoma, todėl jos praktiškai ir nebereikėjo filmuoti. Manau, kad filmas daugeliui tikrai turėtų patikti.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 80/100
IMDb: 7.3 



Jūsų Maištinga Siela,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą