2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

"Tikras kraujas" 5 sezonas (2012) / "True Blood" season 5



Sveiki visi,

Prieš beveik metus teko čia pristatyti pirmąjį „Tikras kraujas“ (True Blood) sezoną, kurį vertinau gan kritiškai ir buvau lyg rimtai pažadėjęs, kad antro sezono nežiūrėsiu, bet nutiko taip, kad knebinėjau internetą ir visgi akis užkliuvo ir pažiūrėjau ne tik antrą, bet ir trečią, ir ketvirtą „Tikro kraujo“ sezonus. Žinote, nuomonė po kelių sezono ėmė šiek tiek keistis, visgi pagavau intrigą, įdomumą ir pagalvojau, kad šis serialas netgi pasidarė daug įdomesnis negu „Vampyro dienoraščiai“, kurio trečiasis sezonas ėmė ryškiai važiuoti į dugną, nes pabodo žiūrėti Elenos meilės trikampį, kaip ji kaip stirna striksi nuo vieno vampyro, tai prie kito, žodžiu, klaikiai nuobodu ir ištęsta darosi, o štai „Tikras kraujas“ kaskart vis kažką naujo pasiūlo, kažko naujo ir neregėto, o ir personažų daugiau, jų gyvenimas apima kone visą miestelį ir darosi iš tikrųjų linksma. Džiaugiuosi, kad apmažėjo sekso scenų, pasidarė daugiau intrigų, daugiau problemų iš kurių kaip įmanydami bando išsikapanoti personažai. Šis serialas yra pelnęs „Auksinį gaublį“ ir „Emmy“ bei kitus apdovanojimus.


Kadras iš serialo


Gyvenime visi aktoriai draugai ir kolegos


„Tikras kraujas“ ar „Vampyro dienoraščiai“?

2008 metais Amerikoje startavęs serialas tesulaukė vos 1.4 milijonų žiūrovų, kai tuo tarpu 2009 metais startavęs „Vampyro dienoraščiai“ sulaukė beveik 5 milijonų žiūrovų, bet laikui bėgant viskas ėmė keistis, „Vampyro dienoraščių“ reitingai nukrito per du milijonus, o „Tikras kraujas“ žiūrovų sulaukdavo retkarčiais daugiau nei 5 milijonai ir kol kas jis dabar yra sėkmingesnis serialas, tačiau nereikia pamiršti, kad „Tikras kraujas“ Amerikoje pasirodo tik vasaros sezonu ir jų serijų tėra po 12 per vieną sezoną, tačiau jos 10-15 min ilgesnės negu „Vampyrų dienoraščiai“. Išaugęs žiūrovų susidomėjimas garantavo serialo tęsinius ir tolimesnius jo sezonus. Na, ir žinoma, skiriasi ir serialų koncepcijos, kanalų populiarumas. „Vampyro dienoraščiai“ labiau romantiškas serialas, kuris skirtas jaunimui ir paaugliams, kur pasakojama apie pasiaukojančią meilę su gražiais aktoriais ir t.t. „Tikras kraujas“ labiau laukinis, dvelkia Luzianos dvasia, pelkynais, nuogais kūnais, aistra, daugiau žiaurumu ir seksu, tačiau nepameta ir nuolat netikėto ir besikeičiančio siužeto vingius.


Penkto sezono naujas viršelis

„Tikras kraujas“ 5 sezonas greitai online!

Serialo aktoriai jau buriasi penktus metus, kad vėl paruoštų ir nufilmuotų penktą serialo sezoną. Manau, kad artimiausiu metu galėsime naujas sezono serijas pamatyti ir online ne tik anglų, bet ir titruotą lietuviškai. Kol kas serialo filmavimo darbai jau eina į pabaigą ir liko nufilmuoti 4-5 serijas, o Amerikiečiai jau tuoj galės pasinerti į ateinančio naujo sezono intrigas, paslaptis ir aistras. Penktajame sezone turėtų ir toliau nemažėti vilkolakių, nes ši linija, atsiradusi trečiajame sezone toliau plėtosis atskiroje siužetinėje linijoje. Seriale bus pasakojama ir apie Salemono raganas, kurios anksčiau gyveno miestelyje, čia taip pat atvyks ypač sena ir labai įtakinga vampyrų giminė, kurie vėl ir vėl sujauks miestelėnų gyvenimus ir jausmus. Iš esmės kartojasi panašios gairės iš „Vampyrų dienoraščių“ ir „Saulėlydžio“ sagos.


Amerikoje serialas kėlė nemenkas diskusijos, nes seriale esame ne tik nemažai sekso scenų, bet ir homoseksualų erotikos.


"Oskaro" savininkė Anna Paquin 2009 m. ištekėjo už savo kolegos Stephen Moyer.

O čia galite trumpai žvilgtelėti į penkto sezono trailer'į.


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą