2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Atėjo apsirengęs vėju



Labas visiems,

Šiandien buvo Žemaitijoje gan vėjuota, bet vis tiek nuėjau ant kalvos, ten atsiveria puikus peizažas, be to, mano medis auga vienišas tarp smilgų. Atsiguliau pasideginti. Smilgomis bėgiojo vėjas, toks basas, palaidas, paikas, koks dažniausiai būna aprašomas pirmuosiuose Salomėjos Nėries eilėraščiuose. Ir tikrai, net prisnūdau prieš saulutę – tik vabalai visokie ėmė rėplioti ant rankų ir kojų, bet bandau sau priminti – tegu sau, tegu patyrinėja, juk nėra žmogaus matę, juk mums mėnulyje irgi kažkieno valia buvo leista apsilankyti ir niekas Armstrongo ranka nesutraiškė.

Guliu sau prieš saulutę, bandau kažką gražaus susikurti mintyse ir staiga kad praeis gūsis smilgomis ( o jos tokios sunkios ir apsiputojusios violetinėmis žiedadulkėmis), kad net pašokau išsigandęs. Galėjau prisiekti, kad girdėjau ateinant šunį – smilgos taip plakėsi viena į kitą, kad rodės, jog šuo cimpina.

Matot, net vėjas belakstydamas gali apsimesti šunimi – nenusigąskite!

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite kaip visada parašyti: cirkininkas@gmail.com

3 komentarai:

  1. būtų įdomu ,jeigu įkeltum kelias nuotraukas kaip poilsiauji:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O žinok, mano fotoaparatas nudvėsęs, niekaip nenuvežu jo pataisyti, nes bijau, kad išlups daug pinigų ir neturėsiu už ką besumokėti. :)

      Panaikinti
    2. ...neturesi uz ka grizti :))))

      Panaikinti