2012 m. kovo 27 d., antradienis

Filmas: "Kankiniai" / "Martyrs"



Sveiki visi,

Šįkart labai trumpai apie man rekomenduotą ale puikų siaubo filmą „Kankiniai“ (Martyrs) (2008 m.) Tai bendras prancūzų ir kanadiečių darbas, bet toks jausmas, kad žiūrėjau kažkokį eilinį japonų ar Korėjos siaubo filmo nesusipratimą, nes braižas labai panašus – daug nesusipratimų, daug beprasmybės, daug nepaaiškintų dalykų ir kažkokių nesuvokiamų spragų. Iš esmės, net nežinau, kodėl čia rašau apie šį filmą, gal dėl to, kad atrasite įrašą ir suprasite, kad šio filmo geriau nežiūrėti, nes ji paprasčiausiai nevertas laiko.

Filmas primena kažką panašaus į „Pjūklą“, kažkokį sunkiai paaiškinamą organizaciją, kuri kankina žmones, nes nori iš jų išgauti mirties paslaptį ir bla bla bla... Žodžiu, filmas prisodrintas sunkiai suvokiamų skerdynių, kraujo, smurto ir mušimo. Nežinau, kur čia tas siaubas, nes mistikos elementų – nulis, aktorių žavesys – nulis, siužetas – nulis, intriga, kuri lyg kažkur veda, bet iš tikro manęs nenuvedė niekur – nulis. Jeigu patinka eilinė serija „Pjūklas“, tai kodėl nepažiūrėjus ir „Kankinių“? Kas žino, gal darni ir puiki amerikiečių šeima iš tikrųjų savo spintose slepia duris į rūsius, kur laikomi ir kankinami žmonės tam, kad galbūt kažką papasakotų apie mirtį. Nežinau, kame čia prasmė ir įdomumas, man asmeniškai lėkštas, blogo skonio ir totalaus šlamšto filmas. Tiesa, jei susigundysite, tai visgi gero žiūrėjimo.

Mano įvertinimas: 2/10
IMDb: 7.1



Jūsų Maištinga Siela

7 komentarai:

  1. Maistinga siela, jei smegenys neduoti - tai ir nesupratai sio filmo. Uzuojauta. Kodel pasivadinai maistinga siela? Tau labiau tiktu apsnudusi kanopa. Macius as visus "Svytejimus", "Egzorcistus", "Pjuklus" ir t.t. Visus. Martyrs geriausias. Tokio neimanoma daugiau pakartoti. Paziurek dar karta su kuo nors protingesniu. Nors. Neziurek, nesuprasi :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašau, bet kokie Jūsų argumentai, kad šis filmas yra geriausias iš geriausių? Paskaitykite kritikų atsiliepimus - filmas TRAGEDIJA. Scenarijus absurdiškas, filmo užpildymas lėkštas ir prikrautas klišių ant klišių... Man labai gaila, kad žmonės iškart svaidosi "protingas-neprotingas" - proto šiam filmui visai nereikia, idėja gan banaloka, bet ji dar pusė velnio - užčiuopti tai, kas išeina už materijos, anapusinio pasaulio priartėjimas, tačiau raiškos būdas pasirinktas toks grubus ir, švelniai tariant, nuvalkiotas, kad neturiu su kuo bepalyginti. Nemanau, kad pakeisčiau nuomonę antrame seanse su "protingesniu" šalia sėdinčiu žmogumi, todėl replikas pasilikte, tamsta, svaidykite geriau argumentus. :)))

      Panaikinti
    2. nepatinka neziurek

      Panaikinti
    3. http://www.imdb.com/title/tt1029234/awards?ref_=tt_awd pasiziurek valkata kiek apdovanojimu kritike tu jobana

      Panaikinti
    4. Nesuprantu, ko dabar čia pykti ir keikti. Filmas labai prastas. Užmečiau į tamstos nuorodą - apgailėtina, keli siauri festivaliai, kurie įsileidžia siaurų filmų pulkelį ir išrenka favoritą. Jokio prestižinio apdovanojimo ar nominacijos. Filmas bergždžias ir neįdomus, siužetas prastas, o problematikos beveik nėra. Kankinimo procesas - tai užslėptų sadomazochistų-žiūrovų nesuvoktas džiaugstas, kai jūs tuo pasitenkinate ir manote, kad filmas yra geras. Gera prostitutė filmas ir nieko daugiau. Tad, apsiraminkite ir paanalizuokite ne tik savo jusles, bet ir filmo siužetą. Analizes formą galite pasiguglinti. :)

      Panaikinti
  2. Kaip ten bebūtų,jeigu nekreipti dėmesio į analizės formas,filmą labai sunku pamiršti..Norėčiau būti jo nemačius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip ten bebūtų,jeigu nekreipti dėmesio į analizės formas,filmą labai sunku pamiršti..Norėčiau būti jo nemačius.

    AtsakytiPanaikinti