2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Knyga: Diana Cooper "2012 ir vėliau"



Sveiki visi,

Paskutiniuoju metu vėl sugrįžau prie ezoterinės literatūros, kuri taip pat turi ryškią nišą literatūros pasaulyje. Ypač dabar, kai žmonės galbūt nusivylę savo veikla, uždarbiais, valstybės valdymu ar dar kokiais asmeniniais dalykais, vis labiau gręžiasi į save arba į tai, kas juos gali palaikyti emocionaliai ir dvasiškai. Na ką aš galiu pasakyti tiems žmonėms, kurie su atlaidžia, o neretai ciniška šypsenėle žiūri į ezoterinę literatūrą tik su viena aiškia potekste – juk tai smegenų plovimo literatūra. Gali būti. Sutinku, kad net nemaža ezoterinės literatūros, atplaukusios iš neva staigiai praturtėjusių amerikonų mane net trikdo. Viskas nukreipta į tai, kaip pasiekti laimę, kaip padaryti, kad ateitų sėkmė, pinigai, kažkoks gerbūvis, kaip mintimis pritraukti sau problemų išsprendimo mechanizmą, visiškai, mano galva, aplenkiant dvasingumą ir meilės poreikį Kosmosui ir Dievui...

Iš tikrųjų visai neseniai vaikščiojau po Vilniaus „Akropolio“ knygyną ir užtikau tokią visai mielą knygutę – Diana Cooper leidyklos „Mijalba“ į lietuvių kalbą išverstą iškalbingu pavadinimu „2012 ir vėliau“ su dar skambesne paantrašte „kvietimas pasitikti ateities iššūkius ir galimybes“. Tąkart perskaičiau beveik pusę knygos, o po kelių dienų atėjau ir ją pabaigiau taip jos ir nenusipirkęs. Nežinau, ar ši knyga buvo labai populiari tarp ezoterikos Lietuvoje, nes knygos viršelis atrodė gan blankokas ir labai kuklus tarp kitų knygų, o ir egzempliorių daugiau nesimatė...

Žodžiu, ką aš galiu pasakyti apie Dianą Cooper ir jos tą knygelę? Jau kuris laikas domiuosi Kosminėmis pertvarkymo tendencijomis, prie kurių prisideda ir mūsų planeta Žemė. Čia šypsausi tiems skeptikams – apie 2012 metus prašyčiau ir neskaityti, nes tai, kokios spinduliuotės ir kitos permainos vyksta mūsų sistemoje, greitai galėsime tai visi įsitikinti. Galima sakyti, kad tuo tikėti naivu, reklama viską subanalino, o kalbos ir nuomonės apie 2012 – uosius jau iškraipė šį puikų įvykį iki absurdiškų anekdotų. Knygos autorė drąsiai prabyla apie tai, kad ji kalbasi su arkangelu Metatronu, kuris per ją skleidžia žmonėms pranešimą apie tai, kaip pasiruošti ir kokiems būti didžiuoju 2012 metų momentu, kai atsivers galimybė ūgtelėti dvasiškai ir nusikratyti vergovės.

Žinoma, galima sakyti, tai kliedesiai, pasakos, tačiau... Pasidomėjau Metatronu, aptikau šiek tiek straipsnių internete lietuvių kalba ir pasirodo, kad pasaulyje Diana Cooper nėra vienintelė, kuri bendrauja su šiuo Kosminiu angelu. Metatronas prabyla per ją, sustruktūrina norimą informaciją į mūsų (žmonių) kalbą ir ją užrašo knygos autorė. Skamba labai neįtikinamai, tačiau patį tekstą mes galime pajusti, ar jis paveiktas gerų minčių ir emocijų, ar jis rašytas piktavališka ranka.

Diana Cooper, o tiksliau arkangelas Metatronas per ją kalba apie Majų kalendorių, apie civilizacijas, kurios egzistavo Žemėje prieš žmonių erą, apie tai, kodėl kitų civilizacijų mes negalime aptikti liekanų, kalba apie tai, kam buvo statomos majų ir egiptiečių piramidės ir t.t. Šią informaciją, kuri esti knygoje, jau seniai žinojau, nes jos apstu internete. Mane kur kas domino Metatrono siūloma ateities alternatyva, kurią daugiau ar mažiau, turėdamas sveiko proto žmogus, turiu laikyti pranašyste. Metatronas per Cooper pasakoja apie tai, kad 2012 metais niekas stebuklingai nedings, tam reikės dar daugel metų, kad atsitiesti ir suvokti savo naujas galimybes, tačiau užtikrina, kad tokia valdžia ir pinigai praras savo vertę, žmonių energetika išsibalansuos, nebeliks socialinių nelygybių, naftos ir kitų dalykų, kurie žalojo Žemę. Tikrasis atsigavimas ir susigaudymo laikotarpis lieka 2012 – 2032 metams, o po to autorė pasakoja, kad pereisime į tikrąjį klestėjimą tiek technologijos pasaulyje, tiek visame kame... Visa informacija knygoje pateikta struktūriškai, pakopomis. Yra pranašiškas skyrelis ir atskiriems regionams, kas laukia tarkim Rusijos, Ispanijos, kai kurkių Azijos šalių ir t.t.

Knygoje labai paprastais terminais pasakojama apie Žemės čiakrų atsivėrimą, pateiktas net žemėlapis ir apytikslės datos, kada ir kur kokia Žemės čiakra atsiveria ir kokius dalykus tai suteikia Žemės planetai bei mums, žmonėms. Aiškinama čiakrų reikšmė ir tai, kad kiekvienas žmogus anksčiau ar vėliau pats turės atverti savo čiakras, juolab, jei norės priimti penktojo matavimo vibracijas ir pereiti iš trimatės realybės. Tai laukia sunkus dvasinis darbas. Nekalbama daug apie kataklizmus ar dar kažkokias pasaulio pabaigos, net ir Dianos Cooper tekstai pritaria mano nuomonei, jog ateina dualybės realybei galas t.y. tokiam mąstymui – tas yra geras, o tas yra blogas. Bet kokiu atveju, viskas vis vien yra vientisa. Iliuzijos nuskaidrėjimas, Kali Jugos pabaigos tendencijos, naujos era pradžia – štai, apie ką kalbą Dianos Cooper knyga. Žinoma, kaip mes pasiruošiame, kuo tikėsime, kai aplinkui tiek daug dezinformacijos ir klastočių bei iškraipymų? Bet kokiu atveju ir be to viskas jau vyksta ir proceso niekas jau nebesustabdys, nes taip, kaip gyvenome, jau nebegalime gyventi, todėl pritariu, kad pokyčiai tokie, kokie aprašomi knygoje ar dar kokie kitokie, turi įvykti. Žmonija turi pasveikti. Pasveikti nuo perdėto skepsio, nuo melo, sisteminės kapitalistinės vergovės ir kitų baisumų, apie kuriuos kai kurie net nesusimąsto.

Labai tikiuosi, kad tai ir įvyks su kuo mažiau nuostolių ir padarinių. To visiems iš visos širdies ir linkiu.

Jūsų Maištinga Siela 

1 komentaras:

  1. Labai idomi knyga.Kas yra ta Diana Kuper? Ji rase,kad gime Pakistane.Is paziuros visai ne rytietisko gymio moteris.Pradzioje atrodo,kad skaitai fantastine knygele. Paskui pradedi suprasti,kad ji apvienija kaip ir visas pasaululio religijas.Mums sovietinio karinio ateizmo isaukletiems zmonems,sunku suprasti jos knygas.Krikscionybe visus senoviniu religiju herojus ir veikejus atmete kaip pasakeles. Dabar cia tartum egzistuoja ir veikia:maju kaukuoles,atlantu zyniai,egiptieciu Totas ir Anubis,Setas.Daro tartum savo darbus:fejos,silfai,silfides,laumes elfai,goblinai,gnomai,sirenos kyhiliai,undines,salamandros,driades,bildukai,faunai,drakonai.Manyciau kas zmogaus buvo kada nors sugalvota,kur nors-viskas egzistuoja kokiose nors formose.Krikscionybe viska draudzia ir vadina ismonem,bet nepajegi viso sito isnaikinti.Tik kaip ir kas gali galutinai irodyti,kad Diana Kuper yra visiskai teisi,ir neklysta.

    AtsakytiPanaikinti