2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Filmas: "Haris Poteris ir mirties relikvijos 2 dalis"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Haris Poteris ir mirties relikvijos 2 dalis“ (Harry Potter and the Deathly Hallows: part 2) (2011 m.). Dabar galime atsidusti – pagaliau paskutinė dalis. Daugiau jokių Poterių. Jokių. Visas dešimtmetis paženklintas šiuo burtininku ir šios istorijos personažais. Pagaliau viskas pasibaigė. Čia pat – Hogvarce. Jau nusibodo apie tą Harį Poterį, laukti tos paskutiniosios dalies ir pan. Sužiūrėjau ir aš, kaip sakant, atidaviau savo vaikystės duoklę. Juk net ir aš kažkada sirgau Hario Poterio manija... Tikriausiai tai nebuvo labai blogai.

Iš esmės paskutinioji dalis, aišku, žymiai užtęsta, nes knygoje viskas rutuliojasi daug greičiau. Specialiųjų efektų prisodrintas kino filmas ir daug daug ašarų arba bent jau taip norėta padaryti su pačia istorija. Labai man asmeniškai niūrios spalvos. Nenuostabu, juk viskas vyksta naktį, tačiau jau pabodo tikrai primerkus akis bandyti įžiūrėti toje tamsybėje herojų veidus, veiksmus ir jų skleidžiamus burtus. Su spalvomis jau galėjo režisierius kitaip pasistengti, nes labai jau niūrus ir tamsus filmas, o štai jų pirmtakas „Žiedų valdovas“ buvo kur kas ryškesnis. Vis galvoju, kad gerai, jog aktoriai vaidina savuoju britišku akcentu, tai duoda filmui savotiško žavesio, nei lėkštesnė amerikietiškoji tartis...

Filmas, kaip ir knyga yra labai nuspėjama, turiu galvoje dėl paties finalinio baigimo. Valdovas Voldemortas pralaimi berniukui su randu, anokia čia visų vaikų paslaptis – gėris įveikia blogį. Patiko man garso takelis, veiksmas, yra tikrai įspūdingų specialiųjų efektų, kurie, aišku, kino salėje atrodė dar grėsmingiau. Ar bereikia sakyti, kad tai sėkmingas filmas? Pats Hario Poterio bumo atoslūgis jaučiamas visame pasaulyje, jis užleidžia vietą vampyrams ir saulėlydžio sagai, todėl nenuostabu, kad ankstesnioji Poterio dalis tiek populiarumu, tiek uždarbiu nusileido „Užtemimui“... Dabar belieka tik pažiūrėti, kaip bus šį kartą.

Šiaip filmą rekomenduoju visiems Hario Poterio filmų mėgėjams. Negaliu užtikrinti, kad nenusivilsite, kaip negaliu užtikrinti, kad nudžiugsite. Man jis susižiūrėjo įdomiai, nenuobodžiai, kitaip sakant, kaip tikras Haris Poteris.

Įvertinimas: 8.6/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą