2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Filmas: "Raktas"

Sveiki visi,

Noriu pristatyti dar vieną siaubo filmą „Raktas“ (The skeleton key) (2005 m.). Nusprendžiau pažiūrėti šį filmą lengvam atsipalaidavimui, juolab, kad jame vaidina charizmatiškoji Kate Hudson iš „Nuotakų karų“ ir Peter Sarsgaard iš „Kinsis“ bei „Auklėjimo“. Na, grįžtam prie amerikiečių standartinių kino siaubo elementų – garsas, bėgimas, skubėjimas, netikėtas kadras iššokęs prieš kamerą – tai dalykai, kurie verčia krūpčioti.

Savaime man šis filmas visai patiko – nieko nesitikėjau. Taip, standartas su pastatymais, tačiau papasakojama visgi kažkokia istorija ir ši istorija iš dalies truputį nuspėjama, nors ir bauginanti. Tai pasakojimas apie dvasių persikėlimą į kūną. Herojė atvyksta į pietų JAV slaugyti suparalyžiuoto senuko, tačiau viskas vyksta ne taip jau užtikrintai, nes abejonė sukelia vienerios užrakintos durys palėpėje, už kurių slepiasi... Tebūnie tai intriga. Ne, pats siužetas gan greitas, įtraukiantis ir keliantis šiokią tokią įtampą. Tačiau gėrėjimosi filmo nesukelia, taip Hudson gerai suvaidino kaip ir Peter, bet filmas užsimirš, o štai prieš tai matytas filmas „Kiti“ jau neužmirštamas. Štai kaip vertinami geri ir prastoki filmai.

Šiaip, patį filmą Lietuvos žiūrovai labai gerai įvertino, kritikai, žinoma, ne kaip, nors Lietuvoje kino kritikų beveik nerasta profesionalių arba jie kažką kitą daro, nežinau... Filmą vertinčiau vidutinio siaubo filmo balais, bet kadangi susižiūrėjo su įtampa, smagiai ir su neprasta vaidyba, tai visgi pridėsiu dar baliuką ir filmas išeis visai neprastas. Rekomenduoju visiems siaubo filmo mylėtojams, manau, filmas jums tikrai patiks.

Įvertinimas: 7.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą