2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Filmas: "Nenugalėta širdis"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Nenugalėta širdis“ (A mighty heart) (2007 m.). Tęsiu Angelinos Jolie filmų sesiją. Na, kaip pati aktorė sakė, šiame filme vaidmuo pareikalavo nemažai jėgų. Tuoj pasakysiu kodėl, bet trumpai apie siužetą. Tai pasakojimas apie žurnalistų porelę, kurie taikiai vykdė savo darbą Pakistane. Pagrindinė herojė – besilaukianti kūdikio mergina, o jos vyras skuba į paskutinį žurnalistinį pokalbį, tačiau daugiau jis niekada nebesugrįš, nes bus pagrobtas teroristų.

Iš esmės beveik visas filmas yra apie tai, kaip Pakistane vyksta vyro paieškos ir derybos su teroristais. Bent jau taip turėtų būti, bet iš tikrųjų, tai filmas apie viltį, apie tai, kaip ji neprarandama, kaip kovojama, apie moters stiprybę ir troškimą vėl pamatyti gyvą vyrą. Tai pasakojimas, paremtas tikru gyvenimu. Visi personažai turi gyvenimiškus prototipus ir daugiau ar mažiau yra panašūs į aktorius filme. Pati Angelina Jolie yra susitikusi su herojės prototipu gyvenime ir kaip yra teigusi interviu, kad susitikimas padarė tokį neišdildomą įspūdį, kad nebegalėjo miegoto prieš filmavimą, kadangi jautėsi ypač atsakinga už savo vaidmenį. Kodėl? Ogi todėl, kad herojės vyrą visgi grobikai nužudė – nupjovė jo galvą, o mirties įrašą atsiuntė žmonai, o ši jau buvo prie gimdymo slenksčio, tačiau iki paskutinės akimirkos neprarado vilties.

Filmas keblus, nes reikalauja susikaupimo, nardant po Pakistano didmiestį ir ieškant teisingumo, kuris kartais žiūrint į filmą atrodo beprasmis ir neįmanomas. Kur jau kur, tik ne Pakistane, tačiau kol viltis yra, tol gyvuoja ir paieška. Kamera, sakyčiau, neblogai, nardė po gatves ir vedė šį kriminalą, tačiau suabejojau Angelinos personažu, bet... Tik iki tol, kol moteris prarado viltį, iki tol personažas kaupėsi tikram sprogimui. Nepaprastai emocionalus palūžimas ir jo suvaidinimas, nežinau, kas dabar šioje situacijoje galėtų suvaidinti geriau. Kai pratrūko raudoti, taip ir rodos, kad siela išlėks iš pačios aktorės. Jaučiasi, kad visgi aktorė norėjo šio nelengvo vaidmens ir jautėsi už jį atsakinga. O ir pati aktorė buvo labai išoriškai pakeista – sugarbanota, padaryta mulatės gymio, turinčios prancūzų ir kubietiško kraujo – realybės moters atitikmuo.

Gal norėjosi, kad filmas labiau koncentruotųsi į žmonių išgyvenimus, o ne į pačią paiešką, į tą linijų ir laidų knibždėlyną, bet režisierius kažkaip stengėsi visa tai suderinti, rasti balansą, manau, jam tai visai neblogai pavyko. Ne, filmas nėra prastas, sakyčiau, geras, tikras, gyvenimiškas ir natūraliai pagimdytas paties gyvenimo. Žiaurus, bet toks jis jau yra, tas gyvenimas.

Įvertinimas: 8.8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą