2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Filmas: "Ledinukas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Ledinukas“ (Hard candy) (2005 m.). Nusprendžiau šį filmą pažiūrėti dėl puikios Patrick Wilson vaidybos iš tokių filmų kaip „Maži vaikai“, „Tūnąs tamsoje“ ir t.t. Nieko per daug iš šio filmo nesitikėjau, juolab, kad pavadinimas man skamba per saldus, tačiau, ką teko šiame filme išvysti, visgi prirakino prie ekrano. Tai įtempto siužeto linija, žiaurus psichologinis žaidimas tarp įsivaizduojamo pedofilo ir maištingos paauglės, kuri galų galiausiai nugirdo pedofilą jo paties namuose ir jį gniuždo psichologiškai, morališkai, o galiausiai ir fiziškai, kol pasiekia savo tikslą.

Iš tikrųjų filmas žiaurus, šiek tiek paliekantis klaustukų, tarsi ne viskas pasakoma. Taip ir neaišku, ar tas kankintas pedofilas iš tikrųjų ir buvo pedofilas. Toks jausmas, kad čia svarbiausia įsivaizduojamas paauglės kerštas, o ne teisingumas. Nuostabiai sukurta įtampa neleidžia paleisti filmo iki pat pabaigos. Kyla klausimas, kada pagaliau baigsis šita baisi beprotybė? Kaip tokia maža paauglė geba nuspėti kiekvieną suaugusiojo žingsnį, kaip ji sugeba pergudrauti ir pati nepalūžti vyruko spęstuose psichologiniuose spąstuose. Kai kurie dalykai ypač smukdo, nes vyrukui pavyksta porą kartų išsilaisvinti, tačiau gudri paauglė (aišku, jeigu ji apskritai paauglė) vėl pavyksta jį supančioti... Šiek tiek tokiuose trileriuose nutrūktama nuo tikros realybės, bet pripažinkim, kad vis tiek įdomu tokį siužetą žiūrėti. Juolab, kaip paauglė pagal knygą atlieka suaugusiam vyrui kastraciją...

Abejotina man buvo filmo pabaiga, nes maniau, kad visgi vyrukas perprato mergužėlę, tačiau mažai „čiūčlai“ pavyko padaryti savo. Mergužėlę suvaidinusi Ellen Page suvaidino šį vaidmenį 17-18 metų, o jos smulkus sudėjimas priminė 14 metų mergaitę. Vėliau gaus vaidmenį išliaupsintame filme „Džuno“. Retsykiais suabejodavau šiame filme jos kuriamu personažu, vaidyba ir psichologija, tačiau retsykiais taip sužibėdavo, kad pagalvodavau, kad visgi talentas. Manau, bet kokiu atveju, tai būsima talentinga aktorė, tik reikia dar labiau subręsti. Ką ji padarė „Ledinuke“ buvo išties labai įspūdinga. O štai Patrick Wilson man nepaliko jokių abejonių!

Šiaip rekomenduoju filmą įtemptų dramų gerbėjams, nes yra ką pamatyti ir ką išgyventi.

Įvertinimas: 8.9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą