2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Prasigėrusi Europa?

Sveiki visi,

Visai neseniai vienas pažįstamas ant „Facebook‘o“ sienos man užtagino mini straipsniuką apie alkoholikus Europoje ir šio įdomaus skysčio daromus poveikius. Pats mėgstu vyną ir alų, aišku, retkarčiais, kaip sakoma, būna „kablys“, kurio negali nusikratyti ir padaugini, o ryte tenkiniesi pagiriomis. Aišku, toks atsijungimas kainuoja tiek mūsų piniginei, tiek smegenims, tiek ir pačiai kultūrai. Tiesiog pridedu straipsnį:

Daugiau nei penktadalis 15 metų ir vyresnių Europos gyventojų prisipažįsta nesaikingai vartojantys alkoholį; 16 proc. smurto prieš vaikus atvejų – dėl alkoholio vartojimo; 350 tūkst. 15-16 metų jaunuolių įsivelia į muštynes tik dėl to, kad yra apsvaigę.

Dėl piktnaudžiavimo alkoholiu įvyksta 4 iš 10 nužudymų bei 1 iš 6 savižudybių Europos Sąjungos šalyse. Apmaudu, tačiau šis sąrašas nėra baigtinis. Šios traumos - tai didžiulė finansinė našta sveikatos ir socialinio aprūpinimo sistemoms, kadangi jos nulemia apie 20 proc. nedarbingumo atvejų ir ryškiai sumenkina produktyvumą darbe.

Faktai ir skaičiai apie alkoholį Europoje:

Europa - daugiausiai alkoholio išgeriantis ir dėl to daugiausiai žalos patiriantis žemynas pasaulyje. Alkoholio vartojimas trečia svarbiausia lėtinių ligų priežastis. Savo ruožtu lėtinės ligos kelia ne menkesnį pavojų pasauliui nei visuotinė finansų krizė.

Alkoholio sukelta žala Europos sąjungai kasmet kainuoja 125 milijardus eurų.

Alkoholis svarbiausia nelaimingų atsitikimų priežastis: 1 iš 3 kelių eismo mirčių dėl alkoholio.

Alkoholis Europos Sąjungoje sukelia beveik 195 000 mirčių per metus.

1 iš 4 15-29 metų vyrų Europoje miršta dėl alkoholio.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą