2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Filmas: "Paskutinis egzorcizmas"

Sveiki visi,

Šįkart labai trumpai apie filmą „Paskutinis egzorcizmas“ (The last exorcism) (2010 m.). Na, tikriausiai esate matę ne vieną filmą apie juodai apsirengusį kunigą, kuris tamsią ir gūdžią naktį užsuka į namus ir išvaro demoną iš apsėstos mergaitės. Šįkart nieko panašaus. Šįkart filmas tikrai pasistengė parodyti kitaip, bet esmėje naujo modelio kaip siaubo žanrui nieko nepakeitė.

Filmas įdomus tuo, kad jis yra gan įtikinamas, o įtikinamumą kurią dabar plintantis dokumentinio filmo šabloniškasis pavidalas. Jeigu prisimenate „Bleiro Raganą“, „Paranormalų aktyvumą“, tai šio filmo principas yra tas pats – operatorius nešiojasi kamerą ir kuria dokumentinį kino filmą apie pastorių, kuris išvaro dvasias. Kiek bus toli nueita? Filmas neslepia, jog pastorius sukuria egzorcizmą ir pats demonais netiki, tačiau kol nesusiduria su apsėstąja Nele, po kurios pastorius ir visa filmavimo komanda ima lyg abejoti, tačiau visiems jau būna per vėlu...

Filmas gan baisus, kadangi yra įtikinamas dėl savo dokumentinio šablono. Tik galvoju, ar nepavėlavo filmas tokiu principu pristatyti filmą, kai per pasaulį jau nuvilnijo „Paranormalus aktyvumas“? Gali būti, kad ir pavėlavo, tačiau produkcijos nekeičia ir dabar Jūs taip pat galite išvysti šį filmą kaip dar vieną egzorcizmo variantą. Ar jis Jums patiks ar ne, ar jis pranoko klasikinį „Egzorcizmą“ ar ne, nuspręsite tik patys pamatę. Man asmeniškai filmas buvo visai nieko ir su klasikiniu pirmtaku sunkiai sulyginamas, kadangi filmas pasakojimą perkuria visiškai kitaip. Tame perkuriame ir slypi visas įdomumas.

Rekomenduoju visiems siaubo filmo mėgėjams, mistinių filmų gerbėjams ir šiaip besidomintiems egzorcizmu personoms.

Įvertinimas: 7.7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą