2011 m. kovo 1 d., antradienis

Filmas: "The Runaways"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti amerikiečių kino filmą „The Runaways“ (The Runaways) (2010 m.). Na, jeigu galvojote iki šiol, kad rusų muzikos grupė „T.A.T.U.“ buvo skandalinga ir gana pakvaišusi, tai tikriausiai nieko negirdėjote apie aštunto dešimtmečio merginų grupę „The runaways“. Tai šis filmas yra būtent apie šios grupės egzistavimą, sukūrimą ir iširimą. Na, iš tikrųjų grupė savo karjerą pradeda mėtoma šūdais priekaboje, o baigia savo populiarumo viršūnėje ir tampa žinoma visame pasaulyje. „The Runaways“ pasiekia pasaulinę šlovę, tačiau, kokia buvo visų grupės merginų skaudi kaina ir gyvenimas, apie tai ir dar daugiau sužinosite pamatę biografinį kino filmą.

Man asmeniškai, filmas patiko, buvo maištingas, revoliucioningas. Kietos, koketiškos, lesbietiškos merginos kabinasi į gyvenimą per muziką. Jos patrakusios, nešvankios ir dažnai apsvaigusios nuo narkotikų ir alkoholių. Toks gyvenimas greitai išeina iš rikiuotės ir tenka vieną dieną skaudžiai kristi. Ko norėti iš gyvenimo, kai esi kontroliuojamas kitų? Filmą iš esmės žiūrėjau dėl dviejų aktorių, kurias labai norėjau pamatyti kitokiame kontekste ir vaidmenyje, tai „Saulėlydžio“ žvaigždė Kristen Steward ir Dakota Fanning, pastaroji tebuvo vos penkiolika, bet suvaidino kaip tikra profesionalė ir atrodė stulbinamai, sunku patikėti, kad dar 2005 metais jai tebuvo vos 11 metų, o jai toks stulbinantis vaidmuo! Stebina aktorių vaidyba, bet kaip ir vienas draugas man pasakė, kad jau nebėra blogos vaidybos gerame filme. Sunku atrasti kažkokių spragų, vienintelis dalykas bus tik paties žiūrovo santykis su vaizduojama tematika. Aš asmeniškai žiūrėjau tai kaip į meną ir prisijaukinau šį filmą, todėl jis man pasirodė suprantamas, įdomus, juolab, kad tai yra vaizduojami reali faktai ir tikrovė.

Filmą rekomenduoju visiems besidomintiems muzika, maištininkams, menininkams. Rekomenduoju visiems pamišėliams, kurie jaučiasi kitoniški, galiausiai rekomenduoju ir paprastiems žmogeliams, kurie nori daugiau sužinoti apie kitų gyvenimus. Filmas nėra banalus, jis yra toks, koks ir buvo „The Runaways“ tikrasis gyvenimas.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: