2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Filmas: "Popiežė Joana"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai noriu pristatyti filmą „Popiežė Joana“ (Pope Joan) (2009 m.). Tai nebloga, sakyčiau, net gera ekranizacija pagal kažkada mano paties skaitytos Woolfolk Cross knygos tuo pačiu pavadinimu. Filmą pamačiau visai neseniai, tad vėl ir vėl viskas atsigamino, kas kadaise buvo skaityta. Tai pasakojimas apie viduramžių mergaitę, kuri nukeliavo ilgą „moters –vaikino“ kelią, kol atsisėdo į popiežiaus sostą. Sunku apibūdinti vienareikšmiškai filmą, nes jo pastatymas ir pačios istorijos koncepcija labai skiriasi. Pati istorija irgi kontraversiška, kadangi statyta pagal faktų nuotrupas ir iki šiol nėra žinoma, ar iš tikrųjų realiai gyvavo tokia popiežė Joana, nes visi rašytiniai šaltiniai bandė ją ištrinti kaip baisingą nuodėmę, tačiau kaip buvo iš tikrųjų?

Pati ekranizacija gan tiksli ir įspūdinga, holivudinio stiliaus ir primena tokius pastatymus kaip antai „Agora“, „Elžbieta. Aukso amžius“, „Žana d‘Ark“ ir t.t. Ekranizacijų pagal knygas nėra labai daug gerų. Kaip antai „Kvėpalai“, kurie pritrenkė savo tikslumu, tai „Popiežė Joana“ tiktų į tą sąrašą, kuri yra gan tiksli ir pasisekusi, nors tai filmas skirtas populiariajai rinkai, tai rodo masinės scenos, kompiuteriu koreguotos spalvos, retušavimas ir t.t. ir t.t.

Pati istorija labai įdomi ir įkvėpianti, aprėpianti viso žmogaus gyvenimą nelyg „Aleksandro Makedoniečio“ ekranizacija. Tai filmas, kuris kalba apie moterį, kai tais laikais moteris neturėjo didelių socialinių ir visuomeninių statusų. Kokį kelią turi nueiti moteris, kad pasiektų aukščiausią to meto valdžios postą – popiežiaus krėslą. Moteris, kuri turi slėptis po vyru identitetu, meluoti ir kartu tyrai tikėti, padėti nelaimėliams ir t.t. Visa tai pamatysite gan žiaurioje, bet teisingoje ekranizacijoje. Manau, šis filmas patiks daugeliui, kuriems patinka istoriniai filmai, visokie „Da Vinčio kodai“, paslaptinga religinė propaganda, kurie domisi epiniais, gražiais filmais. Jeigu turite galimybę, tai pažiūrėkite šį filmą.

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą