2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Filmas: "Nepaprasta kelionė"

Sveiki visi,

Prieš kelias dienas teko matyti filmą „Nepaprasta kelionė“ (Everything is Illuminated) (2005 m.). Na, tai amerikiečių komedijinė drama, kurioje mes sutinkame garsųjį ir merginų mėgstamą žydraakį aktorių Elijah Wood, kuris atlieja keistojo žydo vaidmenį. Na, filmas labiau drama nei komedija, tačiau turi savo savotiško šarmo. Kai kam jis gali netgi labai patikti.

Tai pasakojimas apie žydą, kuris kolekcionuoja savo giminės daiktus maišeliuose ir po močiutės mirties leidžiasi į Ukrainą ieškoti savo ištakų. Kelionėje jis patiria daugybę linksmų ir nelabai linksmų nuotykių. Pirmoji filmo dalis labiau komedijinė, net keista, jog joje dominuoja ne banalus amerikietiškas humoras, bet rusiškasis humoro pradas. Daugiausia juoko sukelia dviejų skirtingų kultūrų ir įsitikinimų sandūra, kada tarp svetimtaučių kyla absurdiškos situacijos. Šitos „vietos“ filme buvo pačios linksmiausios ir geriausios, vėliau norėta kažkaip ir sugraudinti, vėl susikoncentruojama į rimtą genocido temą. Toks keistas, neįprastas nuotaikų bangavimas ir tematika šį filmą išskiria iš kitų filmų, nes tokiu būdu jis susikuria savitą stilių.

Rekomenduoju „keisto“ filmo mylėtojams, rekomenduoju kitokio humoro mylėtojams, lengvesnio žanro žiūrovams, kurie norėtų pažiūrėti kažką įdomesnio, bet kartu ir lengvo Holivudinio turinio filmą, tai filmas „Nepaprasta kelionė“ yra kaip tik Jums.

Įvertinimas: 7.6/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą