2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Filmas: "Atpirkimas"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Atpirkimas“ (Atonement) (2007 m.). Tai Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos bendras filmas, kuris mus nukelia į Antrojo Pasaulinio karo išvakares ir parodo vienos šeimos tragediją, kuri susijusi su atpirkimu. Tai skaudus ir įdomus pasakojimas apie du įsimylėjėlius ir nelaimingą jų meilę. Vaikinas apkaltinamas merginos išžaginimu ir uždaromas į kalėjimą, o vėliau išsiunčiamas mirčiai į karą. Jauna mergaitė auga jausdama beribę kaltę, nes ji žino, jog liudijo neteisingai ir ji matė prievartautoją visai kitą vyrą. Kokia kaltės kaina, kai dėl melagingo žodžio sugriūva visa šeima? Kaip žmogus gyvendamas visą jam skirtą gyvenimą su kaltės jausmu gali jį atpirkti? Apie tai ir dar daugiau sužinosite pažiūrėję filmą „Atpirkimas“.

Man asmeniškai filmas patiko. Patiko aktorių vaidyba, Joe Wright režisūrinis sprendimas. Labai džiaugiuosi, jog čia ir vėl pamačiau Saoirse Ronan, mėlynakę mergaitę iš „Numylėtieji kaulai“ filmo. Čia ji atlieka gan svarbų ir įdomų vaidmenį. Na, ir Keira Knightley, kuri laikoma Natalie Portman „seserimi dvyne“, kadangi šios aktorės stulbinamai panašios ir ilgą laiką pats maišydavau jas, tačiau po Portman „Juodosios gulbės“ jau galėsiu atskirti kuri Natalie, o kuri Keira. Iš esmės filmas turėtų patikti visiems romantikams, kadangi jis jausmingas, tačiau turi ir tokių savotiškų detektyvinių filmų braižo, tai patiks ir racionalistams.

Filmas gražiai nufilmuotas, daug spalvų, vandens. Galimą banalumą užglaisto skoningai parinkta meninė dermė, tai filmas turi ir meninių, ir estetinių dvelksmų, o tai gerai, nes rodyti vien tik istoriją, nepaisant aplinkos detalių, nėra labai gerai. Režisierius šios klaidos nepadarė. Deja vu, žaismė su laiku taip pat duoda savo „irisą“ žiūrovui. Tai filmas, kurį vertą išžiūrėti iki galo, o ne mesti po pusvalandžio. Tai filmas tiek gurmanams, tiek paprastam žiūrovui.

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą