2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Filmas: "Nepažįstamieji"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti kino filmą „Nepažįstamieji“ (The strangers) (2008 m.) Tai siaubo trileris su garsiąja Liv Tyler. Na, Liv Tyler yra nuostabi, ne tokia jauna kaip „Armagedone“, tačiau vis dar turinti parako aktorė, tačiau šis filmas, pripažinkim, jos karjeroje buvo menki pelai, juolab, kad patį filmą nepavadinčiau sėkmingu. Tai pasakojimas apie porelę, kurią vieną naktį nužudo kaukėta šeima. Siaubą bandoma sukelti neva mistiniais efektais, tačiau ta mistika tokia neorganiška, žinant, kad tai nebuvo jokie vaiduokliai ar dar kažkas.

Iš esmės filmas pateikia senus tradicinius siaubo filmo elementus – įtampą, nežinomybę, virtuvinius peilius, slankiojančius šešėlius. Na, gali iš pirmo žvilgsnio pasirodyti filmas vietomis baugokas, bet jame tiek daug neišvystyto logiškumo, kad siaubas. Vienas jų – žudymo motyvacija. Dėl ko ta bepročių šeima nužudė įsimylėjėlius? Atsakymas – dėl to, kad neįsileido į vidų, tokia motyvacija labai jau juokinga ir nelogiška. Esmėje filmas nėra tragiškas, bet tikrai didelės meninės ar kokios kitos vertės, sakyčiau, neturi, tai lengvas maistas nesibaigiančioje filmų jūroje. Šis filmas labai greitai pasimirš, tad žiūrėti jį ar ne, yra jūsų teisė, tačiau aišku galima, jeigu norite lengvo „hamburgerinio“ siaubo filmo, tada rekomenduoju „Nepažįstamuosius“.

Šiaip filmas man „puse velnio“, žiūrimas, bet nei sužavėjo, nei šiaip nuvylė. Toks paprastas, nieko neišsiskiriantis. Tai tik dėl Liv Tyler žavesio duodu aukštesnį balą.

Įvertinimas: 7.6/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. O man čia geriausias siaubo filmas! :DD (ir nereikia čia menkinančių komentarų apie mano prastą skonį siaubo filmams xD) sutinku,kad logikos nėra,bet retai jos ir būna siaubo filmuose,o pačio baisumo man šiame filme kaip reikiant! Nors žiūrėjau jau senokai,bet tikrai nepasimiršo ir pati filmo atmosfera tokia bauginanti,niūri...beje ar žinojai,kad jis pagal tikrus faktus sukurtas? :)

    AtsakytiPanaikinti