2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Chorų karai 2011 - trečiosios savaitės apžvalga

Sveiki visi,

Šiandien noriu aptarti trečiosios savaitės „Chorų karų“ analizę. Noriu tik pasidžiaugti, jog antrąkart komisijoje sėdi Seilius su žmona Kristina ir labai objektyviai ir teisingai vertina chorų pasirodymus, o ir Loreta Sungailienė nepagaili kritikos ir pagirimų. Taigi pristatau Jums chorus:

Smaragdinis Telšių Choras:

Šįkart ir vėl man labai patiko žemaičiai. Atrodo, kad Zvonkus „gamina“ pigią ir neskoningą muziką, visą lietuvišką popsą ir t.t. ir t.t., bet nieko panašaus – jis „veža“! Labai patiko atlikimas ir visas tas vyrų ir moterų jaunatviškas žaidimas „meluoji kiaule, ir vėl meluoji“ iki šiol skamba mano ausyse. Žodžiu, telšiškiai ir vėl nuo manęs gauna 10.

Ugnies Tauragės krašto Choras:

Po ano karto fantastiško pasirodymą šįkart Tauragė padarė žingsnelį atgal. Daina nelabai mane sudomino, galima sakyti nesujaudino, o ir tematika nelabai man atsiskleidė, manau, reikėjo pasirinkti visai kitokį kūrinį. Kažkas iš komisijos prikibo, kad jie nestilingi, kad vaikinai nesiderina su merginomis. Nieko panašaus! Apranga jų buvo tikrai labai graži, skoninga ir raudona! 8

Sidabrinis tarptautinis Choras:

Tai kontraversiškas pasirodymas. Tai iki skausmo žinoma meilės daina, tačiau dainavime labai trūko vyriškių gerų vokalų, nes jie atrodė silpni ir išsigandę, ko negaliu pasakyti apie moteris. Šiaip pasirodymas labai gražus, skoningas, gal tikrai šiek tiek dirbtinai statiškas, tas vaikščiojimas, kaip sakė teisėjas, bet man visai patiko, patiko tiek pati daina, tiek dainos energetika. Manau, paties Stano vokalas tikrai ne tokiai dainai, jo balsas per silpnas, tačiau tas daugiatautis dainavimas tikrai įdomiai ir originaliai nuskambėjo. Žodžiu 9.5

Oranžinis Alytaus Choras:

Labai jau šįkart ne oranžinis, tačiau labai lietuviškas ir jausmingas. Esmėje šis choras pasirodė visai neblogai, o ir daina labai gražiai nuskambėjo, bet aš nežinau kodėl, bet man kažko trūko, gal kažkokios kulminacijos, ar paties sceninio judesio išvystymo, žiūrėjau gan nuobodžiai, o ir to jausmo nelabai pajutau, nors choras tikrai labai stengėsi ir norėjo kuo geriau, tai šįkart neskriausiu ir su avansu parašysiu 9.

Burgundiškasis Kauno Choras:

Net nežinau nuo ko pradėti. Tai jau antras pasirodymas, kuris manęs iš Kauno pusės nesužavėjo, bet kauniečiai labai palaiko savo chorą ir tai yra akivaizdu, tačiau man nepatiko. Galbūt dainavo ir gerai, kad ir po ligų dauguma atlikėjų, tačiau jokio išsivystymo, daina šiaip sau pasirinkta. Labai, sakyčiau, viskas primityviai padaryta. Tegu niekas nesupyksta, bet Kaunas antrąkart buvo nevertas pirmosios vietos ir tai parodo tikrų profesionalų balai. Tikiuosi, kad Kaunas laimės pelnytai, o ne tik dėl to, kad kauniečiai balsuoja už saviškius. 8

Auksinis Utenos Choras:

Na, tai vienas geriausių šio vakaro pasirodymų. Man labai patiko dainos pasirinkimas, choriška atmosfera, dainavimas, ypač aštrus Augustės vokalas. Na, jei aną kart Utenos choras buvo paleidęs vadžias, tai šįkart jas suveržė kaip reikiant ir išsitiesė, ko nepadarė Kauno choras. Pasistengta tikrai, labai patiko pasirodymas, išvystymas, idėja, dainavimas. Tiesiog norėjosi žiūrėti ir žiūrėti. Gaila, kad pagal žiūrovų balsus šis choras liko paskutinėje vietoje, tačiau nenoriu peikti lietuvių, nes čia „Chorų karai“ ir balsuojama neretai ne už dainą, bet už miestą, tai šiek tiek ir neteisinga, tai tokiu atveju labai džiaugiuosi, jog yra teisinga komisija, kurios nuomonės dažniausiai sutinka su manąja. Utenos chorui šįkart 10.

Na, iki kitos savaitės, kai sužinosime, kuris choras paliks šį projektą. Gaila, kad chorų mažėja, nes jie būtų paruošę tikrai dar daug gerų dainų.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Man Kauno ir Utenos labiausia patiko,nes pastarųjų gospelo interpretacija buvo tikrai gera :)

    AtsakytiPanaikinti