2010 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Filmas: "Paslaptis jų akyse"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai noriu pristatyti filmą „Paslaptis jų akyse“ (El secreto de sus ojos) (2009 m.). Tai garsus argentiniečių filmas pripažintas visame pasaulyje. Šis filmas šiais metais triumfavo „Oskarų“ apdovanojimuose ir buvo pripažintas geriausiu užsieniu vaidybiniu filmu. „Paslaptis jų akyse“ – tai kriminalinis trileris su romantikos dvelksmu. Pasakojimas intriguojantis. Čia vyksta daugiasluoksnis pasakojimas. Vienas – prieš 20 metų įvykdytos žmogžudystės bylos tyrimas ir kitas – po 20 metų su pasenusiais veikėjais, kurie per novelės rašymo procesą grįžta į praeitį ir bando atsakyti į pagrindinius meilės ir mirties klausimus.

Man filmas išties paliko neblogą įspūdį. Gera aktorių vaidyba, neblogos režisūrinės užmačios. Istorija intriguoja ir kartu graudinama. Man patiko iškeltas klausimas – kaip žmogus turi ir gali susitaikyti su mylimosios merginos mirtimi? Kaip jis pajėgia visa tai ištverti? Po dvidešimt penkerių metų į šį klausimą atsako advokatas Esposito. Atsakymas labai paprastas – nesusitaiko. Tai lyg manija, kuri nešama kasdien tarsi sunki plytų krūva. Žmogaus praradimas neišgyvendinamas skausmas kaip ir su rankos ar kojos praradimu. Žmogus pasisėja savyje idėją, tamsų skausmu apėjusį daigą ir iš jo semiasi stiprybės. Iš pykčio ir neteisybės semiasi stiprybės, kol galiausiai tai pakeičia žmogų visam gyvenimui.

Šįkart Argentina pasauliui pasiūlė rimtą iššūkį. Filmas racionalus, siužetinės vingrybės jau kažkur ir matytos, tačiau yra ir kažkas naujo, kažkas nematyto. Visų pirma tai jausminė, dvasinė būklė stebint kino siužetą. Manau, jog šį filmą turėtų pamatyti kino gurmanai, europietiško kino gerbėjai, trilerių ir detektyvų mėgėjai. Rekomenduoju.

Įvertinimas: 9/10


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: