2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Filmas: "Burtininko mokinys"

Sveiki,

Visai neseniai teko žiūrėti filmą „Burtininko mokinys“ (The Sorcerer‘s Apprentice) (2010 m.). Tai specialiųjų efektų prisodrintas amerikiečių filmas. Tikriausiai jau net nekeista, kad ir vėl kurta pagal knygą, kurią prieš pora metų išleido ir Lietuvos leidyklos. Žinot, pamaniau, kad siužetai iš esmės nesikeičia. Auga berniukas, po to jis sužino, kad yra ypatingas, galiausiai jis susitaiko su savo galiomis kaip su likimo dovana ir galiausiai grumiasi su blogio jėgomis ir jas nugali. Pripažinkim, šis siužetas tikrai nuvalkiotas, panašus į Harį Poterį, Titanų kovų siužetus.

Keista, kad Nicolas Cage nusifilmavo tokioje juostoje, juk jį esame įpratę matyti visai kitoje pozicijoje, tačiau dovanotam arkliui į dantis nežiūrima. Tikriausiai ir aš vaidinčiau, jeigu tik pasiūlytų tokiame filme vaidinti. Juolab, kad tokie filmai yra visada „ant bangos“ ir labai populiarūs. Holivudas smūgiuoja ten, kur populiaru, krauna sau kapitalą. Toks tas gyvenimas.

Šiaip filmas lengvas, popsiškas, tuo ir patiko, nes žinojau, ko tikėtis, to ir gavau. Lengvai, smagiai praleidau valandas su įdomia istorija, kad ir nuvalkiota istorija. Manau, kad ir iš jūsų atsiras, kuriam patiks šis filmas. Kalbant apie specialiuosius efektus, jie nebuvo tokie įspūdingi, kokie tarkim buvo „Įsikūnijime“, tačiau vis tiek yra ko pamatyti t.y. ir vėl stebėtis žmonių mąslumu ir technologijų galimybėmis.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Man šis filmas labai patiko, buvo vietų kur galėjai kvatotis iki ašarų. Tik kad Baltazaro atgaivinimas pasirodė nuvalkiotas, kodėl visi filmai turi baigtis laimingai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kūrė disnėjus, nieko nuostabaus. Matyt, tokia ir knyga, toks ir filmo turinys.

    AtsakytiPanaikinti