2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Filmas: "Mergina su drakono tatuiruote"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai apie filmą „Mergina su drakono tatuiruote“. Tai švedų filmas (amerikiečiai jau ruošia savo versiją) sukurtas pagal garsaus švedų rašytojo trilogiją. Pastarasis rašytojas, taip ir nespėjo nunešti visų knygų į leidyklą, mirė prie savo rašomojo stalo, vietoj jo tai padarė draugai, aptikę jo rankraščius. Knygos tapo pasauliniu bestseleriu. Lietuvoje jos leidžiamos smagiais viršeliais ir taip pat smagiai ir gausiai graibstomos nuo lentynų.

Nežinau, kaip knygos, tačiau švedų filmas, apie kurį girdėjau gerų atsiliepimų man visai... patiko. Intriga užsimezga nuo pat pradžių. Neskaitant visų filmų susižavėjimų, filmas gan popsiškas, žiūrovai pagauna intrigą ir yra vedami per visą filmą, kol galiausiai išsiaiškinama, kas yra žudikas. Nebloga švedų aktorių vaidyba. Tik pasirodė, jog jie labai stengėsi sukalti filmą, kažkuo panašų į Holivudo trilerius. Nes matosi, jog režisieriaus braižas yra gan holivudietiškas, tačiau priimtinas. Matyt, dėl pačios knygos, filmas taip pat savo siužetu įtraukė, buvo įdomus. Užgniaužtos meilės santykiai, smurtas, vaikystės traumos, žiaurumas ir nesveikos žmogžudystės. Viena įspūdingiausių scenų yra merginos su drakono tatuiruote prievartavimas. Tikrai išradingai sukalta scena ir parodoma žmogaus stiprybė kovoti su juo.

Filmas patiks visiems, kurie iš filmo nori intrigos. Bandžiau nuspėti, kad yra žudikas, gal to padaryti nepavyko, tačiau kažkodėl pabaigą vis tiek nuspėjau. Nuspėjau dar filmo pradžioje, tačiau vėliau filmas bandė mano hipotezes paklaidinti. Tai neblogas trileris, manau, patiks tiems, kurie trokšta daugiau iš filmo nei pramogos, bet nenori ir savęs persunkti. Šitas filmas kaip tik Jums!

Įvertinimas: 8.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą