2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Filmas: "Košmaras Guobų gatvėje"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai pamaniau, kad pristatysiu filmą, kuris tapo visų siaubo filmų šedevru „Košmaras Guobų gatvėje“ (A Nightmare on Elm Street) (2010 m.) Aišku, pirmasis šio filmo variantas pasirodė labai seniai dar 1984 metais ir tapo tikra kultine klasika. Tikriausiai visi esate jį matę arba bent jau apie jį girdėję, nes mano vaikystėje labai dažnai rodydavo jį per televiziją. Po to sekė ir daugiau dalių, tačiau pirmoji buvo nepranokstanti istorija apie Fredį Kriugerį, apdegusį žmogų, kuris ateina į sapnus atkeršyti savo skriaudėjų vaikams. Kažkodėl labai mažai akcentuojama, kad Kriugeris buvo pedofilas ir labiausiai ujo vargšelę Nencę ir savo mirties iš dalies sulaukė pelnytai.

Na, naujausioji filmo versija iš esmės yra pirmosios 1984 metų atnaujintas variantas. Nežinau, man nebuvo nė kiek baisu žiūrėt šį filmą, nė kiek nebaugino. Istorija ta pati, tiesa, taip ir nesupratau, kam perkurti seną gerą filmą ir nieko nepakeisti. Aišku, atsirado naujas garso takelis, kai kurie technologijos dalykai (kompiuteriai, ausinukai, filmo datos ir pan.) Filmas labiau dėl savo ryškesnio vaizdo ir kalbos pritaikytas šiandienos žiūrovui, tačiau iš esmės niekas nepakeista. Kvepia režisieriaus komercija arba net noru pranokti (prikelti?) klasiką.

Žiūrint šį filmo variantą, pagalvojau, kad šiuo metu yra kur kas baisesnių ir labiau intriguojančių siaubo filmų, ypatingai tie, kurie turi daug psichologinių motyvų. Tiesa, nustebino Fredžio Kriugerio kaukė, vietomis atrodė paprasta guminė amfibija, sakau, kaip naujesnei versija, galėjo pasirūpinti ypatingai apipavidalinti Fredį Kriugerį. Senesnis Kriugerio įvaizdis buvo tikroviškesnis ir tikrai baisesnis. Nepaisant daugumos trūkumų ir klaustukų, filmas vis vien išlieka įdomus dėl savo tematikos, savo sapnų ir gyvenimo pasaulio sugretinimo. Turi kažkiek įsisavinęs 1984 – ųjų filmo dvasios.

Siūlau ir Jums pažiūrėti ir savo akimi įvertinti, nes nuomonių apie šį filmą yra pačių įvairiausių. Kažkada žmonės pažiūrėję šį siaubą net bijodavo eiti miegoti, o dabar, kai pasaulyje tiek prigimdyta siaubų, net nežinau, ką ir besakyti, kaip begalima reaguoti į klasikos atgimimą.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. trailer'is tai toks padrikas ir nelabai sąmoningas pasirodė :DD

    AtsakytiPanaikinti