2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Filmas: "100 pėdų"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti amerikiečių siaubo filmą „100 pėdų“ (100 feet) (2008 m.) Kuo toliau, tuo skeptiškiau vertinu siaubo filmus, tačiau nesiliauju jų žiūrėti. Šis filmas iš tikrųjų sudomino savo gan padoriai išvystytu veiksmu ir šiek tiek originalesniu siužetu: mergina paleidžiama iš kalėjimo ir skiriamas ilgas laikas namų areštas, jai ant kojos užneriamas siųstuvas, kuris neleidžia išeiti iš namų, nes kitaip siųstuvas pradės siųsti signalus į policiją. Mergina kaltinama vyro nužudymu, taigi namuose jos jau laukia smurtaujanti velionio vėlė. Ant kojos esantis siųstuvas merginai taps ir prakeiksmu, ir galimybe gelbėtis. Tik kaip ji pasielgs?

Tenka pripažinti, kad šis siaubo filmas jau šiokia tokia atgaiva po daugelio šlamšto, kurių net nesinorėjo čia viešinti. Tai siaubo filmas, kuris jau turi kažko įdomesnio, kartais yra ir ko pakrūpčioti, žodžiu, atitinka visus siaubo filmui būdingus reikalavimus. Čia nėra nesveikų skerdynių, nėra milijardai kraujo upelių, gyviesiems nereikia ėsti žmogienos. Realybė ir mistika t.y. paranormalūs reiškiniai saikingai suderinti. Kartais teko stebėtis pagrindinės herojės narsumu gyvenant name su vaiduokliu ir išlikti prieš kitus gan stabilios psichinės būklės. Čia šiek tiek, mano galva, nemotyvuota. Nuostabiausia tai, kad dalis filmo net nekvepia siaubu, lyg vyksta intrigėlė tarp policininko ir kalinės, kaimyno, kuris atneša daržovių. Įdomu ir ją stebėti, analizuoti.

Na, tai nėra geriausias siaubo filmas, tačiau vis kažką turintis savy, todėl siūlau ir jums, ieškantiems kažko vidutinio siaubo filmo rojuje, pažiūrėti šį filmą. Tikiuosi, kad patiks ir nesigailėsite.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą