2010 m. spalio 10 d., sekmadienis

Muzika: Grupė "Westlife"






Sveiki visi,

Kol dar už lango viešpatauja ponas ruduo, siūlau jaukiai įsitaisyti savo namuose su karšta arbatėle ir pasiklausyti ko nors malonaus. Taigi šiandien, ta proga, noriu pristatyti garsią visame pasaulyje muzikos grupę „Westlife“. Westlife – tai airių pop muzikos grupė, tikriausiai viena žinomiausių ir geidžiamiausių Airijos pop atlikėjų visame pasaulyje. Pastaroji susikūrė 1998 metais ir per daugiau nei dešimt metų yra išleidusi 10 albumų, Anglijoje tapo topo viršūnių ereliai, bet viską apie truputį.

1998 – 1999 metai t.y. grupės formavimosi pradžia. Kas įdomiausiai pradžioje visi keturi (pradžioje buvo 4 atlikėjai) susiformavo Airijoje, kilę iš vieno miesto Sligo. Pirmasis jų albumas buvo nepaprastai sėkmingas, net septynios jų dainos iš eilės buvo topo viršūnėse t.y. Anglijoje rekordas, nes niekas nėra sulaukęs tokių serijinių hitų sėkmės. Po kelių albumų vaikinai sugalvojo užkariauti ir Amerikos rinką (2002 m.), tačiau nuo jų sėkmė tąkart nusigręžė. Po trečiojo albumo „Turnaround“, po kurio grupę paliko vienas atlikėjas ir pradėjo solo karjerą. Po šio albumo, galima sakyti, grupė patyrė didžiąją šlovės viršūnę, laikui bėgant, dainos įsiliejo ir į JAV rinką. 

Westlife labiau žinoma kaip ne savo dainų atlikėjai. Jie buvo pagarsėję kaip mega hitų perdainuotojai, pritaikant grupės vokalus ir šiuolaikiškesnę dainos versiją. Dabar grupė įrašinėja tik savo dainas, paskutinis jų albumas „Where we are“ (2009 m.) buvo originaliosios kūrybos padarinys, kelios dainos tapo hitais. Westlife atlikėjai prisipažino, jog praeityje jie labai klydo ir, žvelgdami į praeitį, mato nemažai dainų, kurių dabar nė už ką neįtrauktų į albumą. Tačiau tos dainos būtent ir atnešė airių grupei pasaulinę šlovę. Aš pats asmeniškai turiu parsisiuntęs nemažai jų albumų ir karts nuo karto paklausau, nemažai jų yra ir Lietuvos dainų rinkoje, perdainuotų (neretai sugadintų) iš visokių „Kelias į žvaigždes“ ir kitų muzikinių projektų.

Westlife nemažai yra painiojami su kita grupe „Boyzone“, kuriame taip pat yra panaši vaikinų sudėtis ir vokalai, kartais net dainos būna panašios, tačiau po Westlife iškilimo įvyko ir transformacijos pokyčiai. „Boyzone“ apsiėmė vadovauti Wetlif‘ams, prie pastarųjų prisijungė dar vienas vokalas. Taigi grupės narių skaičius beveik nekito, jis liko pastovus. Tiesa, visai neseniai vienas vokalas Mark Feehily prisipažino esąs homoseksualus (kas nekeista) ir taip visame pasaulyje sukėlė dar vieną diskusijų bangą. Tačiau grupės nariai į tai reagavo labai puikiai ir net sukūrė video klipą, kuriame atskleidžiama, jog meilė neturi jokių lyčių priklausomybės. Mark tvirtino, jog buvo labai sunku pripažinti šią tiesą viešai, tačiau viskas jau praeityje ir dabar jis sėkmingas susižadėjęs su savo gyvenimo partneriu Kevin McDain. Po pastarojo skandalo į gretas įstojo ir puerto rikietis Rikis Martinas, kuris nusimetė naštos grandis.

2005 metais albumas „Face to face“ sulaukė taip pat neregėtos šlovės. Pagrindinis Westlife varžovas yra Robbie Williams, pastarasis per vieną dieną pardavė 40 tūkst. albumų, o Westlife net 65 tūkst. Tai buvo neregėti mastai, juolab, kad dabar išeinantys albumai tepasiekia vos 3 tūkst į savaitę ir pan. Per penkis metus situacija rinkoje labai pasikeitė, interneto prieigos leidžia puikiai piratauti, siųstis nemokamai ir albumų pardavimai be paliovos krenta. Kartais pagalvoju, jog po dar dešimties metų albumų tiražai bus gaminami tik tiek, kad jas galėtų įgyti tik kolekcionuojantys gerbėjai.

2008 metais grupė turėjo atšvęsti savo dešimtmetį. 2004 metais grupę palikęs Brian Mcfadden buvo nepageidautinas. Westlife buvo paklausti, kodėl jis nedainuos, šie atrėžė, jog Brian paliko grupę ir ją nebegrįš, (neva tegu) klykia viduje, žiūrėdamas jų koncertą, ir gailisi palikęs grupę.“ Iš to buvo suprantama, jog Westlife vis dar išgyveno dėl Brian netekimo, galbūt net buvo kilęs konfliktas, tačiau tai grupės nesuardė, ji gyva dar ir šiandien. Tiesa, vienais metais vos nežuvo visi Westlife nariai, kai lėktuvas, skridęs iš Pietų Afrikos Respublikos ėmė ir užsidegė. Bet lėktuvas galiausiai buvo saugiai nutupdytas. Grupė sakė: „Mums labai pasisekė, kad likome gyvi.“

Grupei nereikia skandalų. Dauguma atlikėjų per dešimtmetį labai suaugo, iš vaikėzų tapo vyrais, beveik visi susituokė, dauguma turi jau savų vaikų, tačiau dainavimo nė neketina atsisakyti. Koncertiniai turai ir nuolatinės kelionės vyrus vilioja į sceną ir nuolatos kurti. Grupė neatsisako savo lyrinių dainų skambesio ir toliau graudina visų pasaulio merginų širdis. 2010 metais t.y. dar šiemet turėtų pasirodyti vienuoliktasis studijinis albumas „Safe“. Jau šiomis dienomis po internetą plintą to paties pavadinimo singlas, tuo patvirtinantis, jog Westlife neketina sustoti. Iš perdainuojamų dainų perėję į originaliąją kūrybą Westlife ir toliau drebina pasaulį.

Čia pridedu man labiausiai patikusių dainų video klipus ir dainų įrašus, tikiuosi, kad galbūt ir Jums jie pats ir susigundysite parsisiųsti jų albumus. Nuolatines naujienas galite sekti oficialiame grupės tinklalapyje: www.westlife.com
 
„You raise me up“. Šios dainų versijų pačių įvairiausių. O štai ir Westlife versija. (man iš pradžių nepatiko, po to negalėjau atsiklausyti).

„The season in the sun“. Klipe matome, jog grupėje esti penki nariai. Tai vienas iš westlife nemirtingų hitų.

„The rose“ Na, kas gali pamiršti Bonnie Tyler „The rose“? Už širdies griebianti daina, kurią perdainavo ir Westlife.

„My love“ tebėra vienas iš mėgstamiausių žmonėms hitų. Iš triukšmingų paaugliukų berniokų jau tampama vaikinais.

„I have a dream“ yra, mano galva, labai vykusi ABBOS dainos versija.

„Flying without wings“ – mega hitas, tikriausiai pats populiariausias ir žinomiausias Westlife „gabalas“.
„Uptown girl whit“ – vienas pirmųjų singlų. Dar visai vaikėzai, tačiau jau tada sugebėjo pritraukti vokiečių super modelį Claudia Schiffer.
„Total eclipse og the heart“ – manau šiai dainai reikėjo ir video klipo, nes labai jau stipru.
„Nothing‘s gonna change my love for you“. Gražu, ką ir bepridursi.
„Home“ tuo pačiu pavadinimu ir albumas susilaukė didelio populiarumo.
„What about now“ – hitas iš paskutiniojo albumo (originaliosios kūrybos), matome, kokį kelią nuėjo vaikėzai, kol tapo vyrais.

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

4 komentarai:

  1. Puiki grupė, puikus straipsnis. :)
    Šauniai padirbėjai. Einu klausytis!

    AtsakytiPanaikinti
  2. OOO dievinu šią grupę, jau keli metai ši grupė užvaldžius mane. Pukūs balsai, puikios dainos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus straipsnis tikrai! Tik,kad aš ten nelabai skiriu tas berniokų grupes man ten toks backstreet boys,N'Sync ar weslife'ai labai jau panašūs :O

    AtsakytiPanaikinti