2010 m. spalio 19 d., antradienis

Filmas: "Veidrodžiai 2"

Sveiki visi,

Šiandien visai trumpai noriu pristatyti filmą „Veidrodžiai 2“ (Mirrors 2“) (2010 m.). Tai – siaubo filmas, skirtas suaugusiems, bet labai jau juos pamėgo siaubo ir kraujo ištroškęs mūsų jaunimas. Nepamenu, ką rodė šio pirmo filmo dalyje, bet šiame vos neužmigau. Teko save iš miego blaškyti. Kaip siaubo filmas, manau, jis turi labai daug trūkumų, pabandysiu argumentuoti.

„Veidrodžiai 2“, nežinau ar visuose siaubo filmuose, bet šiame labai kliuvo į akis „juokingi, švelniai tariant, dialogai. Sūnaus pristatymas draugams, kai kas antras žodis buvo „sūnau“, juk taip tėvas kasdieniame gyvenime niekada nesikreipia į sūnų,. Aišku, čia norėta žiūrovus labiau supažindinti su veikėjais, bet toks būdas pats primityviausias, pokalbiai neišvystyti, labai dažnai net nemotyvuoti. Pusę filmo kaip siaubo žanrui trūko intrigos ir motyvacijos. Pradžioje parodomos kruvinos žmogžudystės, kurios ne tiek, kad nebaisios, bet šlykščios, siaubo efektą bando sukelti tik garso efektai. Žodžiu, bandyta eiti „Pjūklo“ keliais, sukuriant dar kažko iš klasikinių siaubo filmų arba mėginant kurti pagal pirmtaką, tikriausiai, irgi nevykusį „Veidrodžiai“.

Aišku, nuo pusės filmo jau pradeda kažkas vyniotis ir ryškėti pagrindinė siužeto linija, nes pradžioje buvo tikra „palaida bala“. Šioks toks įdomumas išgelbėjo mane iš filmo totalaus žlugimo, bet vis vien tenka pripažinti, kad tai kone vienas prasčiausių paskutiniu metu matytų siaubo filmų. Nepaisant daugumos trūkumų, manau, kad žmonės turėtų atrasti ir to siaubo, jeigu siaubu laikys tai, kas „taškoma kraujais“. Nieko negaliu pasakyti apie aktorius, visi nauji, nematyti, personažai keistai neišvystyti ir neišjausti iki galo. Tai yra mano subjektyvi nuomonė, tačiau siūlau Jums patiems tai pasižiūrėti ir įvertinti, bet jeigu nenorite gaišti laiko, geriau šito filmo ir nesirinkite.

Jūsų Maištinga Siela

Įvertinimas: 5/10

1 komentaras: