2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Filmas: "Keleiviai"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti dar vieną filmą, kuris vadinasi „Keleiviai“ („Passengers“) (2008 m.). Tinklapis obuolys šį filmą įvardija kaip siaubo trilerį, tačiau norėčiau labai su tuo nesutikti. Siaubo jame beveik nėra, o ir trileriu iš tolo nekvepia. Tai labiau mistinė romantinė drama, ir gerokai nustebinusi mane patį. Filmą buvau nusiteikęs žiūrėti be jokių iš ankstinių nusistatymų, tiesą sakant, net nežinojau apie ką jis. Galiausiai teko nenusivilti.

Filmas įdomus savo siužetinėmis vingrybėmis. Žiūri į jį ir jauti intrigą, ypač ją pajaus tie, kurie mėgsta įsijausti į filmus, pastebi detales ir šiaip mėgsta analizuoti ir ne tik ryti „popkornus“. Žiūrėdamas filmą jausi, kad su juo kažkas negerai, nuo pačių pradžių pajusi, kad kažkur yra pakastas šuo ir kažkas čia netikra. Tačiau, kai jau gauni tokią nuorodą, kaip aš dabar ją išplepėjau, filmas jau praras savo pusę efektingumo. Siužetas gan banalokas: mergina bando rengti psichologinius seansus žmonėms, išlikusiems gyviems po lėktuvo katastrofos. Tačiau viskas pagrindinei herojai slysta iš rankų. Ji įsimyli vieną iš lėktuve buvusių keleivių ir su juo įsivelia į romantišką romaniuką, pažeisdama savo profesijos dėsnius... Viskas būtų labai gražu, jeigu ne vienas labai didelis ir riebus BET, kurį sužinosite pažiūrėję šį filmą.

Turiu pagirti filmo vaidybą, šįkart neturiu jokių priekaištų. Ypač Anne Hathaway ( iš tokių filmų kaip „Kuprotas kalnas“, „Alisa stebuklų šalyje“, „Princesės dienoraštis“, „Ieškokit Gudručio“, „Nuotakų karai“ ir t.t.), pastaroji matosi atidavė šiam vaidmeniui nemažai savęs, o ir režisierius pasistengė, jog žmonės pagautų ne tik romantiškus pagrindinių veikėjų jausmus, bet ir justu intrigą, kažkokią netikrumo paslaptį, kuri gaubia visą filmą. Nenatūraliai išnyrantys personažai, per daug maloniai bendraujantys, neaiški motyvacija tėra tik šio jausmo išraiška, padaryta tikslingai ir būtent taip kaip reikia.

Filmą rekomenduoju visiems romantikams, visiems mistinių filmų gerbėjams, gyvenimo prasmės besivaikantiems, įsimylėjėliams ir vienišiams, ypatingai nuolatos skubantiems ir mažai galvojantiem apie kitus, taip pat visiems, kuriems patiko „Kuždesių sala“. Geras filmas!

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai: