2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

Filmas: "Meilutė"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti neeilinį filmą. „Precious: Based on the novel Push by Sapphire“ arba lietuviškai tiesiog „Meilutė“ (2009 m.). Na, filmas, tiesiogine to žodžio prasme – žiaurus, apnuoginantis žmogaus gyvenimo realijas be skrupulų. Manau, kad net tik JAV žmonės susiduria su panašiomis socialinėmis problemomis, nuo kurių net paprastam žmogeliui plaukai pasišiaušia. Būtent dėl aktualios tematikos filmas patraukė mano akį, tačiau vėl ir vėl sudrebino mano mažytį pasaulį, nes atradau jame savo gyvenimo panašumų.

Siužeto centre – labai labai laaabai apkūni septyniolikmetė juodaodė amerikietė, kuri mokykloje jaučiasi beviltiška ir jau antrą kartą tampa nėščia. Abu vaikai nuo tėvo, pirmasis serga dauno liga, motina nuolatos rūko ir laiko dukrą vergės vietoje, nuolatinis smurtas, keiksmai, patyčios. Filme išryškėja stulbinanti motyvacija tiek iš blogųjų, tiek iš gerųjų žmogaus pusių. Filmas sako, kad niekas šiame gyvenime nevyksta be priežasties. Sunku stebėti nelaimingą merginą, kuri nebando kovoti prieš gyvenimo sunkumus, tačiau atsiranda vaikelis, atsiranda gyvenime gerų žmonių, kurie padeda eiti tolyn, ištraukia iš juodžiausios duobės ir suteikia laimės. Toks gyvenimas, kuris tyko šiame filme, niekam nelinkėčiau.

Filmas pagrįstas tikrumu, realumu, todėl jis labai įtaigus, galbūt įtikinamesnis ir už „Prekyba žmonėmis“. Tai filmas, kuris nieko nesmerkia ir nieko nenuteisia, tai vyksta žmogaus – žiūrovo pasąmonėje. Kaip sustabdyti tokius skausmingus žmonių gyvenimus? Filmas to neatsako, jis tik fiktyviai vaizduoja vienos merginos istoriją, tą klaikią depresiją, beprasmybę, kuri užgriūvą jauną žmogų nuo pačių jaunystės dienų. Tai pasakojimas apie merginą, kuri net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis surasdavo savyje kažkokio gėrio žiburėlį, gebėdavo mintimis pakeisti realybę ir netgi svajoti skaudžiausiais gyvenimo momentais. Tai princesės, „Meilutės“ siela suvargusiame likime ir kūne, bet, kaip sakant, savo likimo nepasirinksi. Siūlau visiems pažiūrėti šį filmą ir patirti tai, ką patyrė „Meilutė“.

Įvertinimas: 9.5/10

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Si filma nusprendziau parsisiusti. Siaip siulyciau perskaityti knyga Jodi Picoult "Devyniolika minuciu". Rimta, jautri, opi tema, siu dienu, ir musu paauglystes kasdienybe - patycios.

    AtsakytiPanaikinti