2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Prekyba žmonėmis" arba "Vergija"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Prekyba žmonėmis“ dar kituose šaltiniuose vadinamas "Vergija" (Trade) (2007 m.) Tai šokiruojantis filmas apie realų gyvenimą. Pagrindinis veiksmas vyksta Meksike, po to jis persikelia ir į JAV. Čia vaizduojama žiauri ir negailestinga prekyba žmonėmis. Kai kurios scenos ypač gali jautriai atsiliepti žmogaus psichikai, filme subtiliai, o kai kur labai drąsiai vaizduojami pedofiliniai santykiai, žmonių išnaudojimas, sekso vergija. Dažniausiai tai būna moterys ir vaikai, pervežami iš vienos šalies į kitą. Žmonės ir pinigai – tai valiuta, žmonės parduodami tam, kad kažkas išgyventų, čia nieko nereiškia smurtas ir skausmas, visiems reikia tik malonumų ir naudos.

Išties tai labai atviras ir naudingas filmas, paremtas tikru gyvenimu ir statistiniais duomenimis, filme vienai šeimai viskas baigiasi laimingai, tačiau pasaulyje tūkstančiai žmonių, kurie daugiau savo namų ir nebepamato. Filme pasakojama ir tokios lenkės Veronikos istorija, pastaroji po mėginimo pabėgti iš sąvadautojų nušoko nuo uolos ir užsimušė. Sunku žiūrėti į vaikus, kuriuos lies seniai ir visokie turtingi iškrypėliai. Tai kasdienybė, tas nuolatinis Meksikos ir JAV sienos kirtimas, moterų ašaros, daužomos viltys. Filmas geras visomis prasmėmis, gera žmonių vaidyba, tinkamai pasirinkta socialinė aplinka, jame kalbama ir angliškai, ir ispaniškai. Vaizdai, už širdies griebiančios ispaniškos baladės ir begalinis skausmas, manau, filmas pasiekė to ko norėjo, jis įtikino, parklupdė ir leido žiūrovą susimąstyti. Galbūt mes, gyvendami Lietuvoje ir jaučiamės saugūs, tačiau Meksikos lūšnynuose šimtai pagrobimų; viena mergaitė nusprendė į gatvę pasivažinėti, tik vieną vienintelį kartą, bet to pakako, kad ji būtų pagrobta ir internete paskelbta aukcione už atitinkamą kainą.

Filmas, kuris iš dalies tematika primena „Lilija amžinai“, tikriausiai jau ne kartą jūsų visų jau matyta ir apkalbėta. Šis filmas panašus savo tematika, bet režisūrine išmone galbūt stipresnis, primena „Babelį“ dėl savo tautų skirtybių ir režisūrinės spinduliuojamos dvasios.

Filmas sukurtas kilniais tikslais, vertą pamatyti ir prisiliesti prie ne visai gražių ir malonių gyvenimų, žvilgtelėti į kitų žmonių išgyvenamą skausmą. Prieš tokį filmą esu bejėgis.

Įvertinimas: 10/10

Jūsų Maištinga Siela


4 komentarai:

  1. Tikrai labai įdomus ir sukrečiantis filmas, bet būtinai pažiūrėkit, nenusivilsit ir dar draugams rekomenduosit :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. as noriu sito filmo kaip man ji atsisiusti ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, tiesiog turi atsidurti "torentai.lt", aš gavau iš ten. Geriausia, kad paprašytum to asmens, kuris moka dirbti su torrentai ir tau sutvarkys viską, aišku, jeigu tos programos nenaudoji. O jei naudoji, tau tiesiog reikia gauti į emailą pakvietimą ir tokiu būdu prisiregistruosi filmų siuntimosi svetainėje torrentai.lt

    AtsakytiPanaikinti
  4. ba o tju negaletum duoti sawo skype ir atsiusti man sita filma ?

    AtsakytiPanaikinti