2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Namo istorija"

Sveiki,

Šiandien noriu pasidalyti vieną matytą filmą. Tai „Namo istorija“ (Life as a house) (2001 m.). Nežinau, kaip Jūs sureaguosite į šį filmą, bet jis man giliai įstrigo. Tai vienas iš tokių „perliukų“, kurie ilgam įstringa į sąmonę. Nors filmui beveik dešimt metų, tačiau nė velnio jis man nepasenęs. Puiki istorija! Būtent dėl pastarosios filmas nuginkluoja bet kokį skeptiškumą. Filmo siužetas – puikus. Sakyčiau, nebanalus, paprastumas su banalybe nieko panašaus neturi. Tai filmas, kuriam nereikia specialiųjų efektų, kad būtų kartu ir pramoga, ir kartu pamokanti graudi istorija.

Tai pasakojimas apie pagyvenusį vyrą, kuris po dvidešimties darbo metų – atleidžiamas iš darbo, po to sužino, kad liko gyventi tik keturi mėnesiai. Keturi mėnesiai įgyvendinti svajonę – pasistatyti savo namą ant jūros kranto ir jį palikti sūnui. Tačiau sūnus svaiginasi narkotikais, vaizduoja hipius ir apie tėvo planus bei apie namą nė nenori girdėti... Išties tai graudi transformacijos prisodrinta istorija, kuri sako, kad žmonės nori būti mylimi, kad meilė viską keičia. Manau, šiam filmui nieko netrūksta, jis turi nelėkštaus humoro, turi sentimentalių scenų, gražių vaizdų į atvirą jūrą.

Tai filmas kuris sudrebina, priverčia krūpčioti, verkti... Galiausiai susimąstai, kokie paties asmeniniai santykiai su šeima. Man patiko, taip, iš tiesų man patiko visa ta namo statymo atmosfera, patiko humoras ir, žinoma, vykusių aktorių vaidybą. Šiame filme sutinkame Robin Kimball, aktorę iš filmo „Anglas ligonis“, taip pat Ian Somerhalder, šis aktorius žinomas iš serialo „Dingę“ ir „Vampyro dienoraštis“ (ten jis atlieka Deimono vaidmenį), apstulbau sužinojęs, kad pastarasis pats yra viešėjęs Lietuvoje „Kino pavasaryje“. Labai įtikinamai pasirodė ir Kevin Kline suvaidinęs pagrindinį herojų Džordžą.

Manau, filmas patiks visiems, kurie pasiilgo arba dievina prasmingas dramas, su pamokančiomis, liūdnomis arba nelabai pabaigomis. Išties tai labai graži istoriją, kurią rekomenduoju nuo širdies ir jeigu turite galimybę, parsisiųskite ir pažiūrėkite, nusiplaukite šiame „gėryje“, kaip sakant. Dešimt balų!

Įvertinimas: 10/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Kazkada seniai maciau si filma :) puikus :) apie gyvenimo prasme, seimos vertybes :)

    AtsakytiPanaikinti