2010 m. liepos 9 d., penktadienis

Filmas : "4 - asis lygmuo"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti dar vieną filmą, kuris vadinasi „4 – asis lygmuo“ (The fourth kind) (2009 m.). Tai siaubo ir mistikos žanro filmas. Lietuvos vadinamieji kino kritikai jau šį filmą spėjo nuteisti, kad jame įžvelgia pernelyg daug bandymų įtikinti žmones. Velniai rautų, man jis tuo ir patiko, kad įtikina, manau, kiekvieno siaubo filmo tikslas ir yra įtikinti žiūrovą, įsijausti.

Šis filmas patiks visiems, kuriems patiko „Paranormalus aktyvumas“, po pastarojo kelias naktis negalėjau ramiai miegoti. Man patinka siaubo filmai, kuriuose nėra skerdynių ir nesveiko pasitenkinimo žmonių kankinimo vaizdinių. „Ketvirtasis lygmuo“ yra pasakojimas apie ateivius. Filmas dviprasmiškas, iš vienos pusės jis turi ir dokumentinių, tikrų faktų bruožų ir iš kitos tai vaidybinis filmas. Į filmą įtraukta tikros istorijos, tikri šokiruojantys faktai ir tikras ateivių pagrobtos ir iškamuotos moters interviu su psichologu. Pasakojimas išties įtikina, aišku, nebloga ir meninė pusė, šmėžuoja gražūs Aliaskos gamtos vaizdai, kas iš tikrųjų taip retai pasitaiko siaubo filmuose. Motyvuota ir psichologinė pusė. Primaną siaubo filmus „Byla 39“, „Našlaitė“, „Dėžė“.

Pagrindinį vaidmenį atlieka garsioji ukrainiečių kilmės aktorė Milla Jovovich. Pasirodo Milla nė iš tolo neketina grįžti prie Žanos d‘Arc vaidmenų ir mieliau renkasi siaubo žanro vaidmenis. Nepaisant to, ji viena iš mano mėgstamiausių amerikiečių aktorių, o jos vaidmuo „Ketvirtajame lygmenyje“ taip pat įdomus. O jau tos didelės šviesios akys, tai niam niam...

Manau, filmas patiks daugeliui šio žanrų mėgėjų, visiems, kas be išimties domisi ufonautais, NSO statistika ir faktais. Kas žino, gal ir pas jus naktį ateina ateiviai, tik tu jų negali prisiminti ir tik tai palikta netyčia beįrašinėjanti juostelė gali palikti liudijimą, jog naktį kažkas su tavimi vyksta.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Geras filmas aš jį mačiau įdomu žiūreti sudomino. :)

    AtsakytiPanaikinti